- Vi er helt avhengige av at folk stiller på dugnad

Storhamar Fotball arrangerer åtte turneringer i året. -  Vi hadde ikke klart det uten at foreldre og foresatte stiller opp, de er nøkkelen her, sier klubbens daglige leder Arild Johansen.

HEKTISK SESONG: Sindre Østebø Mæland (t.v) og Arild Johansen arrangerer åtte fotballturneringer i regi av Storhamar Fotball denne sesongen.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:31. august 2022Endret:3. januar 2023

Storhamar Fotball holder til på Prestrud på Hamar, og er mjøsbyens største fotballklubb. I løpet av sesongen arrangerer Storhamar Fotball åtte ulike turneringer. Uten at fotballspillernes foreldre eller foresatte hadde stilt opp, hadde ikke disse turneringene latt seg gjennomføre - og da hadde klubben stått uten særdeles viktige inntekter.

- På et lavt nivå

- Hvis vi ikke har frivillige, klarer vi ikke å arrangere dette her. Da blir det for dyrt. Så vi er helt avhengig av at foreldre som har unger i fotballen både klarer og vil stille opp. Da får vi gjennomført turneringer og klarer å holde treningsavgift og medlemsavgift på et lavt nivå, sier klubbens daglige leder Arild Johansen.

NØDVENDIG: - At foreldre og foresatte stiller på dugnad, er meget viktig for oss, sier administrasjonskoordinator Sindre Østebø Mæland (t.v) og daglig leder i Arild Johansen i Storhamar Fotball.

Han snakker om at det er blitt mer og mer vanlig hos enkelte klubber at foreldre kjøper seg ut av dugnader. Skjer det for hyppig, tror Johansen det vil gå utover arrangementer. 

- Det tror jeg er nøkkelen for oss, at det ikke blir en tendens at alle skal betale seg ut av dugnader, for da er det mange som ikke blir med. Dugnaden er superviktig for at alle skal få et tilbud, og for at vi skal klare å holde et lavt kostnadsnivå på dette, sier Johansen.

Kartlegger ressurser

- Kan du si litt om hva slags oppgaver de frivillige har på en dugnad hos dere?

- De er med på selve organiseringen, speakertjeneste, vasking, står i kiosk, hjelper til med transport - og logistikk når det gjelder førstehjelp. Vi prøver hele tiden å kartlegge hvilke ressurser vi har i klubben, så vi kan utnytte alle inn i det å arrangere en cup, og å drive en klubb. Så de er veldig viktige. Vi har vel over 800 unge spillere, og alle foreldre og foresatte blir involvert, forteller Arild Johansen.

VIDT SPENN: Det er mange oppgaver som må ivaretas på turneringer. Her er Sindre Østebø Mæland (t.v) og Arild Johansen foran klubbhuset på Storhamar.

Sindre Østebø Mæland er administrasjonskoordinator i Storhamar Fotball. Han har et inntrykk av at de aller fleste synes det er ålreit å være med på dugnad.

- Ja jeg hører fra mange av de som har vært på dugnad at det er både er gøy og sosialt. Det er få som kommer på dugnad hos oss og blir overarbeida og stressa. Min oppfatning etter å ha pratet folk som har deltatt på dugnad er at de har hatt god opplevelse. De blir mer knytta til foreldre på årgangen og bygger litt nettverk i tillegg, sier Østebø Mæland.

Relaterte artikler