vikinglotto

Vikinglotto: Førstepremiepotten er nå på sitt største i 2023

Heller ikke forrige onsdag klarte noen å prikke inn 6+1 i Vikinglotto. Førstepremien vokser dermed videre og er nå ca. 184 millioner kroner – det høyeste den har vært så langt i 2023.

SPENNING I VENTE: Disse kulene kan sørge for en solid premieutbetaling onsdag 10. mai, til den eller de som klarer å gjette 6+1 rette.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:8. mai 2023

Så langt i år har kun tre personer klart å prikke inn 6+1 rette i Vikinglotto og dermed kunnet juble over å ha vunnet førstepremiepotten i sin helhet. Det begynner riktignok å bli en stund siden forrige gang.

Litt over to måneder har gått siden en nordmann vant hele førstepremiepotten på 32 899 500 kroner 22. februar i år.

Onsdag er førstepremiepotten i Vikinglotto på ca. 184 millioner kroner. Andrepremiepotten fikk stå i fred onsdag, men ble vunnet av en danske for to uker siden. Onsdag er andrepremiepotten på ca. 2,9 millioner kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Våler-kvinne er den ferskeste storvinneren

Den ferskeste førstepremievinneren i Vikinglotto er norsk og kommer fra Våler i Viken. Kvinnen var alene om å prikke inn 6+1 rette i Vikinglotto 22. februar og sikret seg dermed hele førstepremiepotten på 32 899 500 kroner.

Det skjedde kun én uke etter at en mann fra Nordland gjorde det samme og vant 59 165 055 kroner.

Da Norsk Tipping ringte Våler-kvinnen etter trekningen i februar, befant hun seg hjemme med mannen sin.

Nyheten om at hun var 32 millioner kroner rikere skulle videreformidles, og telefonen ble raskt satt på høyttaler.

– Nå skal vi slå hull på champagneflasken. Vi skulle bare hatt en champagneflaske. Vi har vel noe julebrus, flirte mannen.

Til tross for at de to nettopp hadde fått beskjed om at et større pengebeløp var på vei, var de fornuftige med hvor pengene skulle brukes.

Utskiftning av vinduer og deling med familien var premieplanene i første omgang for paret fra Våler.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Halvveis til historiens største norske premiebeløp

Onsdagens førstepremiepott på ca. 184 millioner kroner er omtrent halvparten av den største premieutbetalingen som har vært i Vikinglotto her til lands.

Onsdag 15. november i 2017 satte en kvinne fra Oslo rekord i den aller største utbetalingen i Vikinglottos historie da hun var den eneste som prikket inn 6+1 rette og vant 341 285 000 kroner.

Den utrolige summen satte henne solid ut og hun slet med at familien ikke trodde på henne.

– Jeg føler jeg har vært borte en liten stund, men jeg tror bare jeg besvimte, sa hun da Norsk Tipping ringte. Vinneren så fram til å dra på spa for å få ned høye skuldre etter litt spesielle telefonsamtalene med Norsk Tipping.

Onsdagens potter

Onsdag 10. mai er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Da vil førstepremiepotten som nevnt være på ca. 184 millioner kroner. Andrepremiepotten vil å være på ca. 2,9 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler