vikinglotto

Vikinglotto: Får vi sommerens første førstepremievinner?

Ingen har klart å hanke inn den gjeveste premien i Vikinglotto så langt i sommer. Onsdag er det ny trekning og mulighet for å kapre førstepremiepotten som nå er oppe i ca 69 millioner kroner.

VOKST I SOMMER: Førstepremiepotten i Vikinglotto har siden 1. juni bare lagt på seg og er nå oppe i ca 69 millioner kroner.adobe stockadobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:17. juni 2022Endret:3. januar 2023

Heller ikke i forrige ukes trekning klarte noen å gjette hele tallrekken i Vikinglotto i sin helhet. Førstepremiepotten la derfor på seg og er nå oppe på ca 69 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca 3,8 millioner kroner. 

Også andrepremiepotten har stått urørt og har lagt på seg de siste ukene. Bare én gang hittil i sommer har en spiller hatt 6+0 rette. Det skjedde onsdag 1. juni da en kvinne fra Hol i Viken hadde 6 rette og sikret seg hele 2. premien alene

Nordmann er den ferskeste førstepremievinneren i Vikinglotto

En mann fra Trøndelag er per nå den ferskeste førstepremievinneren i Vikinglotto, etter at han gjettet hele den riktige tallrekken onsdag 25. mai. Mannen var alene om de riktige tallene og han fikk derfor premien på hele 56 442 670 kroner for seg selv.

– Dette er vakkert, men spørs om søvnen uteblir i natt, sa mannen da Norsk Tipping ringte han etter trekningen for snart en måned siden.

Dagen etter trekningen tok vi kontakt med mannen fra Trøndelag igjen. Han kunne da fortelle at pulsen hadde roet seg noe, men at opplevelsen fortsatt opplevdes som uvirkelig.

Flere vinnere

Det er naturlig nok et stykke mellom de virkelig store utbetalingene, men på det jevne vinner rundt 100 000 norske Vikinglotto-spillere en stor eller liten premie hver onsdag. Flere nordmenn hadde for eksempel 5+1 rette forrige uke, og sikret seg med det 46 780 kroner i premie på onsdagskvelden.

1.- og 2. premiene er internasjonale, mens 3.-6. premiene kun fordeles på de norske spillerne som vinner i den aktuelle spilleomgangen. Stort sett er det over 100 000 spillere som vinner 3.-6. premie hver eneste onsdag.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca 69 millioner i førstepremiepotten

Det vil ligge ca. 69 millioner kroner i førstepremiepotten til den eller de som gjetter seg frem til riktig tallkombinasjon 22. juni. 2. premien vil ligge på ca. 3,8 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler