vikinglottovinnerhistorie

Satt og rettet kupongen: Vant 55,3 mill. i Vikinglotto

Det ble dobbelt norsk i Vikinglotto 23.mars: Én heldig trønder kan nå vente seg drøye 55,3 millioner kroner etter at han ble alene om å ta 1. premiepotten i Vikinglotto. Det ble også en norsk 2.premie.

VINNERREKKA: Denne tallkombinasjonen fremskaffet én norsk storvinner og én 2.premievinner onsdag 23. mars.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:23. mars 2022Endret:17. november 2023

Kun én spiller tok 1. premien 23. mars: En heldig vinner vil nå avslutte onsdagskvelden som multimillionær med hele 55 342 250 kroner i premie etter han prikket inn 6+1 rett i Vikinglotto.

Det ble også en norsk 2. premievinner: En mann fra Rogaland sikret seg pene 3 917 930 millioner kroner.

Solovinner av 55,3 millioner kroner: – At det går an

Det ble et par sekunders stillhet da vinneren fra Trøndelag fikk beskjeden. Han satt faktisk og rettet vinnerkupongen, men hadde kun kommet halvveis da Telefonen fra Hamar gjorde sin entré.

– Er det sant? Sier han forsiktig når han får høre summen han har vunnet.

– Oi. Nå er det nesten så det begynner å hakke i brystet her, utbryter mannen, som heldigvis kunne forsikre om at det var mest spøk og at han regner seg som frisk og rask.

– At det går an. Det er helt ufattelig. Jeg kjenner det går rundt oppi hodet her nå, sier trønderen, som nå sier han trenger litt tid til å la sjokkbudskapet få synke inn.

– Dette har jeg gått og håpet på i mange år. Dette må jeg nesten få et skriv på. Jeg vet ikke helt om kona oppe på loftet kommer til å tro på dette, legger han humrende til.

– Dette tror jeg kan bli en lang natt.

Vinneren fra Trøndelag har takket ja til økonomisk og juridisk veiledning i tiden framover. Advokatfirmaet Brækhus bistår her Norsk Tipping som nøytral tredjepart.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.2. premievinner fra Rogaland

Onsdagens 2. premievinner er en mann i 40-årene fra Rogaland. Han hadde ikke sett trekningen på TV og heller ikke fått sjekket kupongen sin, og ble derfor ganske satt ut da han fikk vite at han hadde vunnet nesten 4 millioner kroner.

- Oi, det er mye penger. Det er kjempebra! De kommer absolutt godt med, sier han fornøyd.

Kveldens Vikinglotto-rekke

Tallene som ble trukket denne onsdagskvelden, var følgende (i stigende rekkefølge):

2 - 15 - 17 - 26 - 36 - 41

Vikingtall: 2

Nye sjanser hver onsdag

Onsdag 30. mars kjører vi siste Vikinglotto-trekning i mars. Da er 1. premiepotten altså satt tilbake til start og vil ligge på ca. 29 millioner kroner (basert på eurokurs på trekningskvelden). 2. premiepotten blir på ca. 1,2 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler