vikinglotto

Vikinglotto - hva med ca. 30 mill. på en helt vanlig onsdag?

Uansett hvilke planer du har for den første onsdagen i februar er det alltids tid til å spille Vikinglotto. Det er nemlig lett å gjøre plass i kalenderen når det står om ca. 30 millioner i førstepremiepotten!

ONSDAGSDANS: Spiller du Vikinglotto kan det fort bli en morsom onsdag.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingMarthe Emilie MandalIgesundPublisert:3. februar 2020Endret:2. januar 2023

Onsdag er Vikinglotto-dag, og denne første onsdagen i februar ligger det hele 30 millioner kroner og frister i førstepremiepotten. Da er det bare en ting å gjøre - finne de tallene du har mest tro på. Er det bursdagene til hele familien? Kattas alder delt på to? Skostørrelsen til poden? Eller kanskje du lar skjebnen avgjøre. 

Uansett tallmetodikk - hvis du vil være med og spille om ca. 30. millioner kroner må du huske å spille før onsdag klokka 18.00.

Vikinglotto kan du spille her.

Gigantutbetaling til danske

Hvordan dansken kom frem til akkurat de 6+1 rette tallene vites ikke, men forrige onsdag gikk førstepremiepotten til en mann fra Helsingør. 327 millioner kroner er den største premien noensinne utbetalt til en danske i Vikinglotto. 

Direktør i Danske Spil, Pernille Mehl, hadde ikke fått tak i rekordvinneren men uttalte dette i en pressemelding:

"Det er dejligt, at en dansker har vundet Vikinglotto – og så er der til og med tale om en af de største gevinster, der er vundet i lotteriet gennem tiderne. Jeg er kisteglad (svært glad) på vegne af vinderen”.

Stor andrepremiepott

Førstepremiepotten ble altså utbetalt forrige onsdag, men ingen hadde 6+0 rette. Dermed har andrepremiepotten lagt godt på seg og er nå på ca. 8 millioner kroner. 

Spill Vikinglotto her!

Lykke til!

PSST! Nå vekker vi Norge - les om kampanjen her.

(Vinnersannsynlighet for førstepremien i Vikinglotto er ca. 1:98 mill. Andrepremie ca. 1:14 mill. Sannsynligheten for å bli trukket ut som 1. premievinner i Joker er ca. 1:350.000 på onsdag og ca. 1:550.000 på lørdag.)

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler