vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto-millionær fra Finnmark: - Surrealistisk

Mannen som vant 199.962.295 kroner i Vikinglotto onsdag sier han sov godt i natt, og at det største sjokket har lagt seg.

TELEFONEN FRA HAMAR: Vinneransvarlig hos Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, snakket med en lykkelig finnmarking, som var blitt mangemillionær etter å ha vunnet i Vikinglotto.
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:28. juni 2018Endret:2. januar 2023

- Kvelden ble som en vanlig kveld, men det var litt vanskelig å slappe av. Det tok en stund før jeg sovna. Men da jeg sovna, sov jeg godt, sier mannen, som feiret rolig med en kopp ingefærte.

- Smakte den godt?

- Ja, det gjorde den.

Ny rekord

Mannen vant den syvende største premien i Norsk Tippings historie. Han sier det er rart å tenke på. Premien er dessuten den største som er utbetalt i Finnmark. Rekorden før dette var 58.688.775 kroner i Vikinglotto, vunnet av en kvinne i 2015.

- Å vinne så mye penger gjør at jeg kan gjøre mer av det jeg har lyst til å gjøre. Sånn sett er jeg ganske privilegert, sier han.

- Det er helt surrealistisk hele greia, medgir han.

Kan nummeret utenat

Den nybakte millionæren sier han først ikke hadde tenkt å svare da telefonen fra Hamar ringte ved 21.30-tiden onsdag kveld.

- Jeg trodde det var noen som skulle selge meg noe. Overraskelsen ble stor. Jeg hadde ikke fulgt med på trekningen på tv, sier mannen, som ikke hadde lagret Norsk Tippings vinnernummer 625 60000.

- Nå kan jeg det definitivt utenat, sier han.

At førstepremiepotten var på ca. 200 millioner kroner, ante han ikke.

- Jeg var ikke klar over at det var så stor pott. 200 millioner er mer penger enn man forstår, sier mannen.

Ønsker seg 100-lapper

Da vi snakket med ham rett etter trekningen onsdag, spurte han om han kunne få pengene i 100-lapper, så han fikk se hvor mye det var.

- Vi må nok skuffe deg der, for det blir fort en del paller.

- Ja, jeg forstår det. Da får jeg gå i banken og ta dem ut, smiler mannen.

Han skal bruke de nærmeste dagene til å la det hele synke inn og kanskje tenke over hva han har lyst til å bruke pengene på. Neste uke skal han få økonomisk veiledning hos Norsk Tippings samarbeidspartner Brækhus.

 

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler