vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto: - Nei vet du, nå må du være snill

Geir Tore Jørgensen fra Harstad ble vekket torsdag morgen med beskjed om at han hadde vunnet andrepremien i Vikinglotto og dermed var blitt millionær.

GLAD: Geir Tore Jørgensen er en av de to vinnerne som vant andrepremien i Vikinglotto onsdag.Norsk TIpping/Geir Tore Jørgensen foto: Privat/Geir Tore Jørgensen
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:12. april 2018Endret:2. januar 2023

Geir Tore Jørgensen sov sin dypeste søvn da Norsk Tipping ringte torsdag morgen. Jørgensen, som skulle jobbe kveldsskift som bussjåfør, forsøkte å knipe noen ekstra timer søvn, men vinnertelefonen fra Norsk Tipping nådde igjennom.

- Har jeg blitt millionær? 1,4 millioner kroner? -Nei vet du, nå må du være snill! Den blide bussjåføren fra Harstad ble dyktig overrasket når han ble vekket med gladmeldingen om 2. premien i Vikinglotto.

Sjekket ikke kupongen

- I går kveld lette jeg frem kupongen, men jeg tenkte jeg kunne vente med å sjekke så de ligger fortsatt på stuebordet. Dette var skikkelig moro, og du store mi tid, dette var en fin måte å bli vekket på, nå skal jeg jammen stå opp og lage egg og bacon til kona og meg. Vi skal begge jobbe kveldsskift i dag, men nå får vi jo startet dagen skikkelig, sier 63-åringen som endelig får oppfylt en drøm han og kona har.

Drømte om bobil

- Du store mi tid. Noe vi har snakket om er å skaffe oss en bobil. Før reiste vi til syden, men vi er litt lei av å ligge i sanda, så å få oss en bobil og komme oss litt rundt hadde vært veldig fint.

Vi skal om ikke lenge reise til Kristiansand og hente en hund. Vi er dyktig hundegærne og har også slekt der nede, sier Harstadværingen som nå kan oppfylle drømmen om å skaffe bobil å suse rundt i.

Millionærdrømmen

- Så artig å bli millionær, den tanken har man tenkt, men forskjellen på å tenke det og bli det var jammen stor. Nå har jeg riktignok alltid vært nøktern og har ikke brydd meg så mye om penger, men dette var moro.

i 1982 arbeidet jeg på anlegg, og der tippet vi litt for moro. Da vant jeg 2 x 11 rette og vant 14.000 kroner. I 1982 var jo det en pen slump penger, så da ble det mye hagemøbler og litt av hvert. Men nå blir det bobil, slår han fornøyd fast.

Vinnerkupongen ble kjøpt på Extra Seljestad i Harstad.

Vinner i Lesja

Det var to norske spillere som delte andrepremiepotten denne onsdagen. Den andre vinneren er en kvinne fra Lesja i Oppland.

Hun hadde fulgt trekningen på NRK onsdag kveld, og fått med seg at hun hadde seks rette. 

- Men det var veldig greit å få bekreftelsen. Tusen takk for det, sa damen, som ønsker å være anonym.

Hun leverte vinnerkupongen hos Coop Marked Lesjaverk.

(Vinnersannsynlighet 1. premie er ca. 1:98 mill., 2. premie ca. 1:14 mill)Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022 (Norge): 4 921 077

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022 (Norge): 15

  • Antall millionærer i 2021 (Norge): 30

  • Høyeste premieutbetaling i 2022 (Norge): 124 826 310 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler