vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto: Endelig svarte 82-millionersvinneren

Derfor tok ikke Vikinglotto-vinneren telefonen før dagen etter. 

Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetForfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengForfatterbilde Norsk TippingIngrid RoterudMathisenPublisert:12. oktober 2022Endret:3. januar 2023

Onsdag kveld gjorde Norsk Tipping flere forsøk på å få tak i storvinneren – som altså hadde sikret seg utrolige 82,8 millioner kroner i Vikinglotto-premie. Som eneste spiller hadde hun nemlig prikket inn 6+1 rette. I den andre enden av Telefonen fra Hamar var det imidlertid ingen som svarte. 

Heller ikke da vi forsøkte torsdag morgen fikk vi vinneren i tale. 

Først i 14-tiden torsdag, rundt 17 timer etter trekningen, kom vi gjennom til den heldige; en kvinne fra Oslo.

Natt-sjokk

Det var en svært glad, men samtidig fattet vinner som svarte. Hun hadde følgende forklaring på de ubesvarte anropene fra Norsk Tipping:

– Vi la oss tidlig onsdag kveld, siden vi skulle på biltur dagen etter. Med telefonen på lydløs fikk jeg derfor ikke med meg at dere ringte, sier kvinnen.

Klokken 03 på natten våknet hun av seg selv, og tok da en titt på telefonen. Der så hun at det hadde ringt – fra et kjent nummer.

– Jeg har lagret nummeret deres på telefonen, under Navnet "Norsk Tipping" med en del party-emojis bak, sier hun og humrer. 

Derfra var veien inn til Norsk Tippings app kort. Der fikk hun se at hun som eneste spiller hadde fått inn alle tallene, og at hun hadde blitt mangemillionær. 


GOD STEMNING: Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping hadde en svært hyggelig samtale med Vikinglotto-storvinneren. (Foto: Ola Thorset)

Hun beskriver en følelse av sjokk når millionbudskapet lyste opp på skjermen. Og det er kanskje unødvendig å si: det ble ikke mye søvn natt til torsdag. 

– Nei, faktisk ikke ett sekund. Klokka sju sto jeg opp, og gjorde meg klar til bilturen jeg og samboeren skulle på, sier hun. 

Nok til å betale ned på billånet ..?

– Så du vekket ikke samboeren på natta for å fortelle om nyheten?

– Nei, det ble ikke snakk om det før på morgenen. 

– ... og hva sa du da?

– Jeg sa at jeg hadde vunnet en liten premie på Vikinglotto. Jeg ville ikke si hvor mye det var snakk om, siden vi skulle ut og kjøre i flere timer. Samboeren lurte på om det var såpass at vi kunne betale ned litt på billånet. Da svarte jeg at «det er det nok». Da ble det god stemning, sier Oslo-kvinnen.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Knekkebrød, brunost og pulverkaffe

Hun svarte heller ikke på telefonen da vi ringte ved 10-tiden torsdag formiddag. 

– Vi var ute og kjørte, og jeg tenkte det var greit å ta imot denne telefonen mens bilen sto stille, sier hun og ler. 

Og utpå torsdagen var hun altså klar for å motta Telefonen fra Hamar. Da hun svarte i 14-tiden, sto bilen parkert langs veien – og telefonen var satt på høyttaler i bilen. Der ble det svært, svært god stemning. Også for samboeren, som fortsatt ikke visste hvor stor summen var.

– Nei, nei, nei, nei, nei! Går det an? Det er jo en helt utrolig sum. Den er nesten vanskelig å forholde seg til. Helt sykt, kommenterer samboeren.

God stemning, altså, men at det er snakk om to sindige personer, kom tydelig fram da vi spurte hva slags feiring de så for seg:

– Her blir det knekkebrød, brunost og pulverkaffe, svarer vinneren med latter i stemmen, før hun riktignok legger til at det nok skulle komme litt sprekere kost på bordet utpå kvelden. 

Rakk fristen – hårfint

Oslo-kvinnen har hatt en fast femukerskupong gående på Vikinglotto. Onsdag kveld ble det imidlertid en liten endring.

– Jeg følte for å levere en egen kupong på ettermiddagen, og som sagt så gjort. 

Det angrer hun ikke på. Spillet ble levert i Norsk Tippings app seks minutter før spillefristen kl. 18.00 onsdag. 

– Det er helt utrolig, kommenterer de to i bilen.

Det er ikke alltid lett for ferske millionærer å vite hvordan pengene skal brukes, men vinneren fra Oslo – og samboeren – svarte ganske raskt på dette spørsmålet. 

– Det blir reise, reise og reise! Vi har planlagt en helt spesiell tur ganske lenge. Nå kommer vi til å gjennomføre den. Det blir utrolig fint. Så blir det nok til at noe går til nedbetaling av gjeld og til hus.

Det glade Oslo-paret gjorde seg deretter klare til å fortsette bilturen, og da med visshet for begge om at 82,8 millioner kroner er på vei inn på konto.

– Tusen hjertelig takk for denne helt utrolige premien, avslutter vinneren fra Oslo. 

Vinnerrekka 

Følgende tall ble trukket ut (i stigende rekkefølge):

7 - 18 - 19 - 21 - 37 - 40

Vikingtall: 3

Neste ukes potter

Neste Vikinglotto-trekning er 19. oktober. Førstepremiepotten vil være på ca. 31 millioner. Andrepremiepotten anslås å være på ca. 1,2 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler