vikinglotto

Vikinglotto: Høyeste 2. premiepotten noensinne

1. premiepotten i Vikinglotto har lenge fått henge urørt. I tillegg har også 2. premiepotten fått tid til å vokse – ca. 98 millioner kroner stor er den før onsdagens trekning.

SAFTIGE PREMIEPOTTER: Heldige er de som klarer å plukke ned Vikinglottos modne 1. og 2. premiepotter.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:16. august 2021Endret:3. januar 2023

Vikinglottos 1. premiepott på ca. 260 millioner kroner har lenge stått og stanget i makstaket, med den hyggelige bivirkningen at 2. premiepotten blir stadig mer voksen. Siden 1. premiepotten ikke kan bli større overføres det overskytende premiebeløpet til potten under. Er man alene om å ha seks rette hovedtall onsdag 18. august, ender man derfor kvelden ca. 95 millioner kroner rikere. For å vippe 1. premiepotten av pinnen må man ha riktig vikingtall i tillegg til de seks hovedtallene.   

Holdt 8,2 mill. hemmelig for kona

Sist vi fikk Vikinglotto-millionærer her til lands var onsdag 14. juli, da ikke mindre enn tre norske spillere delte 2. premiepotten på nesten 25 millioner kroner.

Les også: Spilleavhengige møtes med gammeldagse holdninger

En av dem, en mann fra Trøndelag planla å holde gevinsten på over 8,2 millioner kroner hemmelig for kona.

– Jeg kommer til å holde kjeft frem til premien er på konto. Så skal jeg betale ut billånet hennes og sette inn 100 000 kroner til henne som en overraskelse før ferien, forklarte han etter å ha fått den veldig hyggelige Telefonen fra Hamar.

Luringen hadde også planer om å betale bort både huslån og lån på egen bil.

– Så får vi sette og oss ned og tenke litt rundt hva vi gjør med resten. Jeg er helt skjelven nå, avsluttet den da rykende ferske Vikinglotto-millionæren.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Rekordhøy 2. premiepott

Om vi får flere norske Vikinglotto-millionærer onsdag 18. august, gjenstår å se. Til sammenligning har 2. premiepotten siden den gang vokst seg nesten fire ganger større og er nå høyere enn noen gang tidligere i Vikinglottos historie. Noe av årsaken til dette er de nye reglene som trådte i kraft 3. juni i år. 

Mange av oss tviholder fortsatt på sommeren, og selv om ferien er over og skoleåret er i gang, er august strengt tatt fortsatt en sommermåned. Hagene og skogen bugner av frukt og bær som er klar til innsanking, og tiden er kanskje inne for å høste litt av Vikinglotto-treet også? Der henger det nå ca. 260 millioner kroner og ca. 98 millioner kroner til de som klarer å gjette seg til enten seks rette og vikingtall, eller "bare" seks rette. Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler