vikinglotto

Vikinglotto: Tenk å vinne 25 mill. - i 2. premie - se video!

I to uker på rad har 2. premiepotten i Vikinglotto gått til heldige alenevinnere. Sist onsdag var det en kvinne fra Vestlandet som sikret seg hele potten på over 25 millioner kroner. Norsk Tipping filmet vinnersamtalen.

Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:17. juni 2021Endret:3. januar 2023

Det startet med at én usedvanlig heldig islending stakk av med den historisk høye 2. premiepotten på ca. 87 millioner kroner onsdag 9. juni. Ved siste trekning onsdag 16. juni var det en kvinne fra Vestlandet som kunne motta den gode beskjeden om at hun hadde vunnet hele 2. premiepotten på over 25 millioner kroner.

Endringene i Vikinglotto, som trådte i kraft 3. juni, fører blant annet med seg den hyggelige effekten at 2. premiepotten ofte blir vesentlig høyrere enn tidligere. Årsaken er det nye og lavere makstaket på 25 millioner euro (ca. 250 millioner kroner): Når potten statistisk sett når makstaket raskere, vil vi hyppigere oppleve at det overskytende beløpet blir overført til 2. premiepotten.

Siden 1. premiepotten fortsatt står og stanger i taket, vil dermed 2. premiepotten bli fylt opp på ny med ca. 25 millioner kroner til trekningen onsdag 23. juni. 

«Litt hjertebank»

Vestlandskvinnen ble den første norske Vikinglotto-millionæren etter at spillet ble endret, og den andre til å sikre seg den uvanlig store 2. premiepotten. Selv om premien forståelig nok kom brått på den intetanende vinneren holdt hun seg imponerende rolig da Norsk Tipping, representert ved lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen, overleverte millionbudskapet.

- En gang til, kom det kontant fra kvinnen.

- Sier du det, du, sa hun rolig da beløpet var lest opp for andre gang - men innrømmet at hun hadde «litt hjertebank».Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.- Utrolig morsomt

Ingrid Roterud Mathisen har overlevert millionbudskap til ikke rent få nordmenn i løpet av de siste årene. Likevel synes hun det var ekstra moro å ringe Vikinglotto-vinneren forrige onsdag.

- Dette var den første trekningen hvor spillerne fikk se et fornyet Vikinglotto. Da var det selvfølgelig moro å kunne ringe en norsk storvinner. Det viser at selv om en ikke prikker inn absolutt alle vinnertallene, er det svært gode utbetalinger også nedover på premiestigen, sier hun. 

På onsdag er det igjen klart for ny Vikinglotto-trekning med en 1. premiepott som har nådd taket på ca. 250 millioner kroner, og en fortsatt høy 2. premiepott på ca. 25 millioner kroner. Blir dette trekningen hvor det endelig går hull på 1. premiepotten? Det gjenstår å se.

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler