vikinglotto

Slik feiret de Vikinglotto-millionene

Kjøp av designerstol, stor kunngjøring på Facebook, eller hva med et glass vann? Slik har noen av de heldigste Vikinglotto-spillerne feiret millionpremiene tidligere.

SEIERSDANS: Det blir fort en gledesdans om man er så heldig å vinne i Vikinglotto.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:21. mars 2021Endret:2. januar 2023

Mange har tanker om hvordan man ville reagert dersom man vant millioner i Vikinglotto, og ikke minst hva man skulle brukt pengene på. Men hvordan ville man feiret den store begivenheten?

Vikinglotto-million-feiringer

Hvordan folk reagerer når de får en millionbeskjed fra Hamar er like forskjellig som folk flest. Norsk Tipping skriver alltid vinnersaker etter kontakt med storvinnerne hvor også vinnerreaksjonene kommer frem. Men hva skjer egentlig når de ferske millionærene har lagt på røret?

Norsk Tipping hadde for noen år tilbake en spørreundersøkelse blant tidligere millionvinnere for å høre hvordan de feiret millionpremien. Her er et lite utdrag fra hva noen av de tidligere Vikinglotto-vinnerne svarte:

 • Jeg og min datter feiret med et glass vann hver. (Kvinne fra Møre og Romsdal. Vikinglotto-millionær i 2010)

 • Kjøpte meg en Arne Jensen stol, Egget, og tok ungene med på restaurant. Jeg har kunnet betale mer enn tidligere på felles ferie. (Kvinne fra Hordaland. Vikinglotto-millionær i 2012)                                                                                           

 • Vi delte nyheten på Facebook så vi skulle slippe alle rykter. Dum idé. Etterpå spratt vi en flaske med Cava og leide oss en actionfilm på Apple-tv. Småbarnsforeldre på en onsdag… Vi satt vel oppe og lo til klokka fire-fem på morningen. (Mann fra Oslo. Vikinglotto-millionær)

To med god grunn til å feire 

Ved forrige Vikinglotto-trekning onsdag 17. mars opplevde en kvinne i 20-årene fra Oslo og en mann i 50-årene fra Trondheim å være alene om å ha seks rette tall. Dermed delte de andrepremien og kunne kose seg med nøyaktig 2 388 515 kroner hver.

-Herregud! Det er det sykeste jeg har hørt. Du tuller ikke med meg nå? svarte Oslo-kvinnen da hun fikk vinnerbeskjeden fra Norsk Tipping.

- Jeg tror jeg svimer av snart, jeg fikk veldig mye adrenalin i kroppen nå, fortalte den mildt sagt overraskede vinneren. 

Trondheimsmannen tok det hele litt roligere, mens datteren og kona jublet i bakgrunnen. Han hadde ingen umiddelbare planer for pengepremien men regnet med at de to andre familiemedlemmene hadde noen ønsker. Les mer om trekningen og de to andrepremievinnerne her

Ny million-feiring på onsdag?

Onsdag er det ny Vikinglotto-trekning med ca. 111 millioner kroner i førstepremiepotten. Kanskje blir det en ny norsk millionfeiring? 

            

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen  blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2020 (Norge): 6 614 214

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 4

 • Antall millionærer i 2020 (Norge): 34

 • Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 167 031 635

   

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler