vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto: Der røk førstepremiepotten

Onsdag 10. februar gikk hele førstepremiepotten på ca. 133 mill. til én heldig Vikinglotto-spiller.

VINNERTALLENE: Vikinglotto-spilleren fra Litauen hadde alle disse og vikingtallet rett.Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:10. februar 2021Endret:2. januar 2023

Et eller annet sted i Litauen ble det skikkelig jubelstemning onsdag kveld. En litauisk Vikinglotto-spiller stakk alene av med hele førstepremiepotten på ca. 133 millioner kroner.

Her hjemme kan en mann fra Fetsund i Viken fylke også ta en ekstra seiersdans. Nordmannen hadde seks rette og deler andrepremiepotten med en utenlandsk spiller. Dermed ender de opp med en gevinst på nøyaktig 1 274 910 kroner hver.

Nå ble jeg varm i trøya

Det var en svært spent andrepremievinner som svarte da Norsk Tipping tok kontakt etter trekning.

- Har jeg vært heldig? var mannens første kommentar.

Han forklarte at han ikke hadde sjekket resultatet enda, fordi han hadde vært hos sønnen og fått data-hjelp. Dermed kom millionbeskjeden som en ekstra stor overraskelse for den heldige Vikinglotto-vinneren.

- Sier du det? Det var litt av en overraskelse. Har du hørt på makan. Nå ble jeg varm i trøya.

Fetsund-mannen fortalte at han pleier å levere inn femukerskuponger på Vikinglotto, men da den siste gikk ut i forrige uke vurderte han å la være å levere en ny, da han ikke hadde vunnet noe som helst. Han var derfor veldig glad for at han allikevel hadde levert inn en ny kupong på søndag.

- Jeg har hatt en fast rekke siden jeg startet å levere inn kuponger på mobil. Sønnen min hjalp meg med Norsk Tipping-appen slik at jeg slapp å gå på butikken. Det var bedre slik etter at koronaen kom.

Kaffe og røde roser

Den glade andrepremievinneren leverte den første tippekupongen i 1957, og kunne fortelle at han har den innrammet på veggen. 

- Det meste jeg har vunnet er 3 000 kroner. Det var på tide at jeg fikk litt tilbake, ler den blide millionæren.

Fetsundingen har nettopp flyttet fra et stort hus og bor hos en venninne mens han venter på å flytte inn i ny leilighet. 

- Da kan jeg kanskje bruke litt ekstra penger på leiligheten. Ellers begynner jeg å bli litt opp i åra og har det meste jeg trenger. 

I bakgrunnen brøt mannens venninne inn og nevnte at hun ønsker seg røde roser dagen etter.

- Det skal hun få. Så spørs det om vi må feire med en ekstra kaffekopp etterpå. Det blir nok dårlig med søvn i natt uansett, smiler den nybakte Vikinglotto-millionæren som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer.

Vikinglotto-tallene

Dette er tallene som ble trukket ut onsdag 10. februar:

15 - 17 - 21 - 27 - 29 - 48 

Vikingtallet:

Her er kveldens trekningsresultater 

Ny trekning: Ny pott

Neste Vikinglotto-trekning er onsdag 17. februar. Siden førstepremiepotten onsdag 10. oktober gikk til Litauen, vil neste ukes førstepremiepott være på ca. 33 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 2,4 millioner kroner.

            

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen  blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020 (Norge): 6 614 214

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2020 (Norge): 34

  • Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 167 031 635

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler