vikinglottovinnerhistorie

Slik reagerte de tre norske Vikinglotto-millionærene

Selv om ingen klarte å karre til seg 1. premiepotten denne onsdagen heller, ble det likevel en Vikinglotto-trekning verdt å merke seg. Hele tre norske spillere sikret seg nemlig 2. premiepotten på nesten 25 mill., uten innblanding fra utlandet.

VIKING-REKKA: Disse seks tallene gjorde tre norske spillere til Vikinglotto-millionærer.Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:14. juli 2021Endret:3. januar 2023

Onsdag 14. juli 2021 kommer til å forbli en dato tre heldige norske Vikinglotto-spillere sent, om aldri, vil glemme. På denne kvelden delte de den røslige 2. premiepotten på nesten 25 millioner kroner, og endte opp med nøyaktig 8 273 235 kroner hver. Hørt på maken?

1. premiepotten tok ingen. Den står fortsatt støtt som maksimal 1. premiepott på ca. 250 millioner kroner, og er med oss videre til neste trekning.

De tre millionærene: Én holder det hemmelig for kona

Kvinne fra Trøndelag

Vinneren fra Trøndelag satt hjemme med mannen og så på Sommerskuta på NRK da Norsk Tipping tok kontakt. Hun hadde hverken sett på trekningen eller fått med seg at hun herved var Vikinglotto-millionær.

– Har du noen i nærheten av deg nå? spør Norsk Tipping og hinter om at det er gode nyheter i vente.

– Jeg har helt hjertebank nå. Mannen min er her, og nå sitter jeg og holder han i hånda, svarer den spente trønderen, som pleier å levere to faste rekker i Vikinglotto.

– Gratulerer! I kveld har du vunnet 8 273 235 kroner.

– Det mener du ikke? Det er jo det vi drømmer om alle sammen. Jeg er helt svett i fingrene nå. Du store min, jubler og ler den overraskede kvinnen om hverandre.

– Nå er det én til som blir glad, sier hun og forklarer at hun pleier å levere kupong sammen med sønnen. De har begge bursdag om kort tid med en ukes mellomrom. Premien ble dermed litt av en bursdagsgave for dem begge.

I bakgrunnen satt mannen og jublet mens kona gikk inn i appen og fikk enda en bekreftelse på at hun ikke drømte det hele.

– Hvordan skal jeg få sove i natt? Det blir i hvert fall ikke noe tidlig i seng, for nå er det på plass med et lite glass. Nei, at jeg skulle oppleve dette. Jeg har så lyst til å gi deg en klem, men det får bli en åndelig klem, sier kvinnen til budbringeren fra Norsk Tipping.

På spørsmål om hva hun ønsker å bruke pengene på, svarer hun:

– Jeg er litt usikker ennå, men det blir i hvert fall en skikkelig sydentur til neste år, for jeg lengter sånn etter varmen.

I bakgrunnen hørtes mannen.

– Ny bil, sier gubben. Jaja, vi skal vel bli enige om det her. Det bruker vi å bli, humrer trøndelagskvinnen, som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen ble kjøpt via Norsk Tippings app. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Mann fra Bergen

Millionvinneren fra Bergen hadde heller ikke sett trekningen og var like overrasket som kvinnen fra Trøndelag.

– Ja vel ... Jeg er helt målløs. Jeg tror ikke helt på det jeg hører, svarer han da Norsk Tipping gratulerer han med Vikinglotto-premien. 

I bakgrunnen kom det gledeshyl fra samboeren.

– Fantastisk! Jeg er helt satt ut. Vi sitter hjemme nå – heldigvis i sofaen, ler bergenseren, som ønsker å være anonym.

Vikinglotto-millionæren svarte ikke på første oppringning fra Norsk Tipping, og hadde derfor et ubesvart anrop fra vinnernummeret 625 60 000. Da han søkte det opp klarte han ikke helt å tro at det var Norsk Tipping som hadde ringt

– Jeg sa til samboeren at det ikke kunne stemme. Det var sikkert en baker på Hamar eller noe som hadde ringt feil. Det er helt sykt. Jeg spiller jevnt og trutt, men hadde aldri trodd at jeg skulle vinne noe sånn.

Likevel har bergensvinneren en spøk gående med butikkeieren av Extra-butikken hvor han innimellom kjøper Vikinglotto-kupong. 

– Jeg pleier å spøke med at han må gjøre klar sjampanjen, for denne gangen vinner jeg. Jeg kommer til å fortelle ham at nå har det faktisk har skjedd. Han fortjener å høre det.

Den rykende ferske Vikinglotto-millionæren forteller at han kommer til å bruke noe av premien på ny bil: 

– Den gamle har det vært forferdelig mye utgifter på. Ut over det klarer jeg ikke å tenke så langt ennå.

Det er helt forståelig. Å plutselig få en telefon om at man har blitt 8 millioner kroner rikere, hører til sjeldenhetene.

Vinnerkupongen var kjøpt hos Extra Fana.

Les mer: Spilleavhengige møtes med gammeldagse fordommer

Mann fra Trøndelag

Like overrasket som de to andre millionærene ble også vinneren fra Trøndelag. 

– Oi. Hoh, nå tror jeg ... Såpass, ja ... ja ...

Det ble brått litt stille i andre enden da Norsk Tipping overleverte millionbeskjeden.

– Nå må jeg sette meg. Dette hadde jeg aldri i mitt liv trodd, kommer det til slutt fra andre enden.

– Hadde jeg vunnet 100 000 hadde jeg fortsatt vært glad.

Mannen, som ønsker å være anonym, var raskt i gang med å planlegge hvordan han kan overraske kona.

– Jeg kommer til å holde kjeft frem til premien er på konto. Så skal jeg betale ut billånet hennes og sette inn 100 000 kroner til henne som en overraskelse før ferien.

I tillegg har han planer om å betale bort huslånet og lån på egen bil som han kjøpe seg i fjor.

– Så får vi sette og oss ned og tenke litt rundt hva vi gjør med resten. Jeg er helt skjelven nå, avslutter den hyggelige mannen, som nå kan kalle seg Vikinglotto-millionær.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer de tre heldige 2. premievinnerne!

Vikinglotto-tallene 

Disse tallene ble trukket ut onsdag 14. juli, i stigende rekkefølge:

3 - 9 - 14 - 16 - 20 - 45 

Vikingtallet: 1

Dette er kveldens trekningsresultater   

Maksimal 1. premiepott

Onsdag 21. juli er det klart for ny trekning i Vikinglotto. 1. premiepotten stanger fortsatt i premietaket på ca. 250 millioner kroner. Dette betyr at 2. premiepotten får sjans til å legge på seg, ettersom det overskytende beløpet fra 1. premiepotten overføres til 2. premiepotten, som nå er på ca. 24 millioner kroner tross at potten gikk 14. juli.   

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler