Viktig støtte til Barnekreftforeningen
- Vi jobber hver eneste dag for at familiene som rammes skal få hjelp og oppmuntring, og vi takker for all støtte vi får, sier Anna Starberg i Barnekreftforeningen Oslo Akershus, som har Grasrotandelen som en viktig bidragsyter.
Barnekreft. Ordet kan få mange av oss til å miste motet. Men det hjelper jo ingen.
Barnekreftforeningen, derimot, hjelper og støtter familier som er i noen av de aller tøffeste situasjonene vi kan tenke oss.
- Aldri alene
- Vår visjon er at "Et hvert barn og familie som opplever barnekreft skal aldri føle seg alene", sier Anna Starberg, som er foreldrekontakt i Barnekreftforeningen Oslo Akershus, et av mange lokallag i Barnekreftforeningen.
Da vi snakket med henne sto hun på farten opp til Rikshospitalet for å få på plass fem senger som foreningen har kjøpt for å tilby foreldre et godt sted å sove og hvile. Anna Starberg kan ikke få fullrost de ansatte i helsevesenet, men det er ikke alltid økonomi til å gjøre hverdagen litt enklere for de pårørende.
- Det er der vi kommer inn. Vi som jobber for Barnekreftforeningen har alle vært i denne situasjonen selv og vet hvor tungt og ensomt det kan være å stå oppe i dette som foreldre, forklarer foreldrekontakten.
Pizza og sykler
Annehver uke er det pizzakveld på Rikshospitalet, hvor foreningen også har sykler til disposisjon for hele famillien. I tillegg drives det mange andre aktiviteter.
- Kreft hos barn og ungdom er veldig alvorlig og vi har et inderlig ønske om å gjøre livet bitte litt bedre for de familiene som rammes. Når et barn eller ungdom får kreft er det ikke bare en som rammes - det er hele familien. Alle våre aktiviteter er også for søsken, sier Anna Starberg.
Solid økning
1. september var utbetalingsdag for Grasrotandelen, og Barnekreftforeningen Oslo Akershus har på de åtte første månedene i år mottatt 410.000 kroner. Dermed ligger foreningen an til en solid økning i 2015 i forhold til 2014, hvor totalbeløpet endte på 464.000. I år kan foreningen komme til å passere 600.000 kroner - ikke minst takket være mange hundre nye grasrotgivere.
- Vi får mange spørsmål hvordan folk kan støtte oss, og i tillegg til direkte støtte, sier vi til dem at Grasrotandelen er en veldig enkel måte å gjøre det på. Da blir de ofte overrasket, for de kjente ikke til den muligheten, men synes det er flott at de kan støtte Barnekreftforeningen gjennom Grasrotandelen.
Hele Norge sett under ett har Barnekreftforeningen hittil i år fått to millioner kroner fra Grasrotandelen. 40 prosent av Norsk Tippings aktive spillere har knyttet seg til en grasrotmottaker. Hvis alle spillere gjorde det, ville frivillige organisasjoner som Barnekreftforeningen få enda flere midler å rutte med. Og det uten at det koster de som spiller, noe som helst.
Forskning og kunnskap
Barnekreftforeningen jobber selvsagt også med støtte til forskning rundt sykdommen.
- Kreft hos barn er sjeldent. Det er selvsagt bra, men det fører nok til at forskning og kunnskap på området ikke er så bra som vi kanskje kan håpe på. Vi har derfor stort fokus på kompetanse og støtte til forskningsprosjekter. Fire av fem barn overlever kreftsykdommen, vi jobber for at det femte også skal gjøre det. Vi vil også nevne at september er den internasjonale barnekreftmåneden, sier Anne Starberg, før hun igjen tar turen til Rikshospitalet for å gjøre en innsats i tråd med Barnekreftforeningens verdier:
Håp - mot - styrke og glede
Vil du vite mer? Klikk deg inn på Barnekreftforeningen