Viktige kamper i begge ender av tabellen

I Bergen venter det et toppoppgjør, mens i Kolbotn spilles det om livsviktige poeng.

I FORM: Julie Blakstad leverte to praktscoringer sist.
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:30. juni 2021Endret:3. januar 2023

Toppserien finner du på Oddsen.

Alle kampene vises på direktesport.no. Rundens hovedkamp mellom Sandviken og LSK Kvinner vises også på NRK 2. Sendestart er klokken 17.45. 

Hvem holder følge med Rosenborg og Vålerenga?

Sandviken – LSK Kvinner, Stemmemyren kunstgress

Dette er rundens toppoppgjør. Begge disse lagene skuffet forrige runde. Sandviken klarte bare å få med seg et litt heldig poeng borte mot Arna-Bjørnar, mens LSK Kvinner tapte med stygge sifre hjemme mot Rosenborg. Det betyr at begge disse lagene har gått på sine første poengtap denne sesongen.

Mandag fylte Sandvikens Elisabeth Terland 20 år, men det kan hende at formspilleren må stå over denne kampen. I kampen mot Arna-Bjørnar fikk hun seg en smell og måtte bytte før pause. Det vil være et stort tap for bergenserne om hun må stå over denne kampen.

Sandviken er det laget som skyter flest skudd i serien per kamp. Bergenslaget prøver lykken 19,6 ganger per kamp. LSK Kvinner er nummer tre på denne listen med 15,4 skudd per kamp.

Vinneren av denne kampen vil fortsatt ha kontakt med Rosenborg og Vålerenga, men for taperen vil det bli et lite stykke opp (om Rosenborg og Vålerenga vinner sine kamper).

LSK Kvinner vant begge oppgjørene mellom lagene forrige sesong.

Rundens toppoppgjør sparkes i gang klokken 18.00 onsdag kveld.

Kan Stabæk overraske?

Stabæk –  Vålerenga, Nadderud Stadion

Stabæk har etter en litt tung start på sesongen begynt å plukke poeng. Først ble det seier borte mot Kolbotn, før det ble et knepent tap hjemme for Sandviken, og i forrige runde tok de med seg ett poeng fra borteoppgjøret mot Lyn. Denne runden får de besøk av serieleder Vålerenga.

Etter kampen mot Lyn oppsummerte trener Per Inge Jacobsen kampen på følgende måte:

– Oppsummert vil jeg si at vi skulle hatt tre poeng ut fra motstanden vi møter i dag, men sånn som kampbildet blir så er det greit. Vi tar oss opp etterhvert, vi får flyttet presset høyere i midten av 2. omgang. Fra vanningspause og ut syntes jeg vi er ganske gode.

Vålerenga leverte festfotball i forrige runde og vant hele 7-0 mot Klepp. Det samme gjorde de forrige sesong. Synne Jensen scoret fire mål mot Klepp og var en fornøyd kvinne etter kampslutt:

– Deilig! Det som er aller best er hvordan vi spiller sammen i angrepsspillet vårt i dag. Vi scorer bare fine mål, sa toppscoren til vif-damefotball.no etter kampslutt.

Det fineste målet av dem alle var Amanda Andradóttir sitt. Det ble også kåret til rundens mål:


Da disse to lagene møttes for to år siden vant Vålerenga begge oppgjørene. Hovedstadslaget har også favorittstempelet onsdag kveld, men det er flere topplag som har fått det tøft mot Stabæk denne sesongen.

Kampstart på Nadderud er klokken 19.00 onsdag kveld.

Nullen for sjette gang denne sesongen?

Rosenborg – Klepp, Koteng Arenea

Rosenborg er den største favoritten denne runden. Fem kamper har gitt 15 poeng og null baklengs. Det er rett og slett vanskelig å se hvem som skal stoppe dette laget. Skulle Klepp være laget som gjør det, vil det være en stor fotballbombe.

Trønderne tok en råsterk borteseier mot LSK Kvinner i forrige runde. Julie Blakstad var i fyr og flamme og var kampens store spiller. Det er en kvinne Klepp må passe godt på onsdag kveld. Så er spørsmålet hvor lett det er?

Her kan du se Blakstads praktscoringer mot LSK Kvinner (mål nummer to og tre): 

Klepp har etter en god sesongstart nå tapt tre kamper på rad. De to siste kampene har de tapt 1-5 og 0-7. Det er med andre ord et Klepp-lag som må finne tilbake til formen. Da passer det kanskje å møte Rosenborg i et oppgjør der ingen forventer at de skal ta poeng?

Kampstart på Koteng Arena er klokken 19.00 onsdag kveld.

Tabellnaboer

Avaldsnes – Lyn, Avaldsnes Idretssenter

Avaldsnes tok sine tre første poeng i forrige serierunde da de slo Kolbotn 3-1 hjemme. Prestasjonene til laget fra Karmøy har gradvis blitt bedre utover i sesongen.

Karina Sævik har virket pigg etter at hun forlot Wolfsburg for noen uker siden. Anna Jøsendal har også vært en meget viktig spiller for Avaldsnes, og har scoret fire ganger denne sesongen. Kun Elisabeth Terland, Synne Jensen og Emilie Haavi har scoret flere.

Det så lenge ut til at Lyn skulle ta tre poeng hjemme mot Stabæk, men på overtid utlignet gjestene fra Bærum og det ble 2-2 på Kringsjå kunstgress.

– Dette var en kamp som ble litt for tilfeldig. Det hadde ikke vært ufortjent om vi hadde vunnet, men det ble litt for fysisk, sa trener Tom Stenvoll til klubbens hjemmeside etter kampslutt.

Selv om Lyn er foran på tabellen er Avaldsnes favoritter i denne kampen. Likevel kommer dette til å bli tett og jevnt.

Kampstart i Rogaland er klokken 19.00 onsdag kveld. 

Bunnoppgjør

Kolbotn – Arna-Bjørnar, Sofiemyr Stadion

Livsviktig oppgjør i bunnen av tabellen. Arna-Bjørnar tok et meget sterkt poeng hjemme mot bynabo Sandviken sist, men de rotet bort to poeng fem minutter på overtid. Kolbotn er på sin side det eneste laget som ikke har tatt poeng denne sesongen. Disse to lagene ligger nederst på tabellen.

Kolbotn tapte borte mot Avaldsens i forrige kamp. Det var også fullt fortjent. Dette er en kamp de bør vinne, men heldigvis for Kolbotn sin del ser kampprogrammet fremover overkommelig ut.

Man skulle tro at Arna-Bjørnar satt med en positiv opplevelse etter å ha tatt poeng mot Sandviken, men når man slipper inn mål fem minutter på overtid, sitter man igjen med en tomhetsfølelse i kroppen.

Arna-Bjørnar vant begge oppgjørene mellom lagene forrige sesong.

Det livsviktige oppgjøret har avspark klokken 17.00 onsdag kveld.

Relaterte artikler