Vil avslutte med stil og medalje, men da må Russland slås

Tårene og fortvilelsen etter semifinaletapet mot Spania er børstet vekk. Nå går de norske jentene for å avslutte VM med medalje. I bronsefinalen venter imidlertid knalltøff motstand. 

OPP I RINGENE: Camilla Herrem og Norge gikk på et forsmedlig semifinaletap mot Spania. Skal det bli medalje, må "den russiske bjørnen" felles.Foto: NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:13. desember 2019Endret:2. januar 2023

De norske spillerne fikk seg en real trøkk i fredagens semifinale mot Spania. Etter å ha tapt 28-22, hadde flere av de norske jentene tårer i øyekroken. Blant andre kaptein Stine Bredal Oftedal - som ikke kunne huske sist hun hadde grått så mye etter en kamp. 

Spill på kampen på Langoddsen

Norge-trener Thorir Hergeirsson var skuffet etter kampen, men måtte samtidig medgi: Spania var bedre. 

- Det var et helstøpt lag, vi kom ikke opp på det nivået vi trengte, sa han til TV 3. 

Forhåpentligvis ble den norske skuffelsen svelget unna relativt kjapt. Det er liten tvil om at det trengs solid fokus inn mot søndagens bronsefinale. Der venter - noe overraskende - Russland. Jevgenij Trefilovs lag var gullfavoritt før mesterskapet, men tapte knepent mot Nederland i den andre semifinalen. Før semifinalen var russerne ubeseiret i VM.

Landslagsveteran Heidi Løke signaliserte tidlig etter Spania-kampen at det nå dreier seg om å klare medalje. Hun understreket at laget står sammen - og vinner og taper sammen.

- Vi har vist det før; at selv om vi har hatt noen dårlige kamper, så har vi klart å snu det. Vi spiller tross alt for en bronsemedalje, sa hun til VG

Spill på kampen på Langoddsen

Relaterte artikler