Ligacupfinalen - nyopprykket Villa mot presset City

Kommer Manchester City til å løfte et eneste trofè i år, og blir det ligacuptrofeet? Nyopprykkede Aston Villa har ikke løftet ligacup-trofeet på 24 år, men har overbevist mot antatt sterkere motstand. Bli med til Wembley på spennende ligacup-finale søndag. 

LIGACUPFINALE: Et presset Manchester City møter nyopprykket og sultent Aston Villa til finale i ligacupen på Wembley på søndag.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:26. februar 2020Endret:2. januar 2023

Manager "Big Ron" Atkinsons hemmelige våpen for å få Aston Villa til å slappe av før ligacupfinalen i 1994 var å leie inn komiker Stan Boardman. Boardman fortalte vitser på inn og utpust flere timer i strekk, før Villa entret Wembley og vant mot et antatt sterkere Manchester United, med spillere som Eric Cantona, Mark Hughes og Roy Keane.

Det var færre vitser, men greit med mål to år senere, da Aston Villa slo et redusert Leeds United 3-0 i 1996-finalen. Fortsatt med Andy Townsend som kaptein, flankert av andre Villa-legender som Dean Saunders og Savo Milosevic. Sistnevnte da også på scoringslista, sammen med Ian Taylor og en ung og lovende Dwight Yorke.

Spill på Langoddsen her 

Little big man

Da Villa tok ligacup-trofeet i 1996 ble de ledet av manager Brian Little, som er en av de ytterst få som har vunnet ligacupen både som spiller og manager - begge ganger for Aston Villa. Det var Littles scoring i semi-finalen som sendte Villa til 1975-finalen, som de vant med Little på banen. Little scoret også to mål i i ligacupfinalen i 1977 i det andre møtet med Everton  på Old Trafford og Villa vant finalen. 

Dagens Villa-kaptein, unge Jack Graelish og hans mannskap trenger å føle at de står på skuldrene til giganter når de møter Manchester City på lørdag, men Villa har sjokkert mot antatt sterkere motstand tidligere i år, som med 5-0 seieren over Liverpool i kvartfinalene. 

Totalt har Villa vunnet ligacupen 5 ganger. I 1961, 1975, 1977, 1994 og 1996. 

Spill på Langoddsen her 

Pep vil ha pokalen

Pep Guardiola og Manchester City har hatt mye støy rundt seg i det siste. UEFA har nettopp utestengt City fra muligheten til å spille Champions League-fotball i to år og gitt dem 30 millioner euro i bot for å ha brutt Financial Fair Play-regelen. City har anket til den internasjonale voldgiftsretten for sport. Blir anken avvist og avgjørelsen stående, er Manchester City utestengt fra alle internasjonale turneringer de to neste sesongene og får hverken spille Champions League, Europa League eller Super Cup. 

Spill på Langoddsen her 

Antatt sterke

City har ligacup-finalen som en god mulighet til å sikre seg et trofé, for selv om de spiller FA-cupens 5. runde den 4. mars, og returkamp i 8.-delsfinalene i Champions League mot Real Madrid, er selvfølgelig veien betydelig lengre til et trofè i disse turneringene.

 City har møtt Aston Villa to ganger i seriespill tidligere i år og vant da overbevisende 6-1 borte, deretter 3-0 hjemme. 

 I motsetning til Villas 24 år lange fravær fra Wembley har City spilt og vunnet fire ligacup-finaler de siste seks årene. De vant 3-1 over Sunderland i 2014, spilte 1-1 mot Liverpool og vant 3-1 på straffer i 2016. De vant 3-0 over Arsenal i 2018. I 2019 kunne de igjen heve ligacuptrofeet etter å ha vunnet over Chelsea med 4-3 på straffer etter å ha spilt 0-0. Raheem Sterling satte da den siste og avgjørende straffen for City. 

Totalt har City vunnet ligacupen 6 ganger. I 1970, 1976, 2014, 2016, 2018 og 2019.

Spill på Langoddsen her 

Festdag med Langoddsen

Finalen vises på Viasat 4, Viasport 1 og ViaPlay klokken 17.30 og Norsk Tipping har mange spill både på Liveoddsen og Langoddsen.

Spill på Langoddsen her 

Relaterte artikler