aktuelt

Hva skal vinneren hete er tilbake - vinn 50 000 + 50 000

Nå kan du vinne 50 000 kroner til deg selv og 50 000 kroner til din grasrotmottaker. Kanskje er det nettopp ditt navn som trekkes ut i "Hva skal vinneren hete" og dermed får Telefonen fra Hamar?

PROGRAMLEDERE: Ane-Marthe Pedersen (t.v.) og Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping ringer vinnerne på direkten.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:5. mai 2020Endret:2. januar 2023

Telefonen fra Hamar er klargjort, og nå skal vi ringe tre heldige personer som hver vinner 50 000 kroner til seg selv og i tillegg 50 000 kroner til sin grasrotmottaker. 

I konkurransen Hva skal vinneren hete ringes de tre hovedvinnerne opp på tre forskjellige dager. Dette sendes direkte på Norsk Tippings Facebook-side. De tre sendingene er på følgende tidspunkter:

  • Fredag 22. mai kl. 19.00 (første trukne navn)

  • Mandag 25. mai kl. 19.00 (andre trukne navn)

  • Onsdag 27. mai kl. 19.00 (tredje trukne navn)

Den som ringes opp må ta telefonen innen ett minutt er gått, ellers går både telefonen og pengene videre til neste trukne på lista. 

Hva skal vinneren hete - meld deg på med ditt navn her

Slik blir du med

Det er altså navnet ditt som er "innsatsen" i konkurransen, og etter at du har meldt deg på er ditt fornavn et av loddene i hatten. Det er enkelt å være med, men husk dette:

Skrivemåter: Hvis du har to fornavn og skriver inn dette på påmeldingssiden, er det første navn som går inn til konkurransen. Eksempel: Jan-Erik: Her vil navnet Jan være påmeldt (uansett bruk av bindestrek). Når et navn trekkes vil også de med tilnærmet samme navn, men ulik stavemåte, inkluderes i listen over de det kan ringes til. Eksempel: Dersom Christoffer trekkes ut, er også Christopher, Kristoffer, Kristopher m.fl. inkludert som vinnernavn. 

Slik trekkes vinnerne

Det skal altså trekkes tre vinnere, som vinner 50 000 kroner til seg selv og 50 000 kroner til sin grasrotmottaker. Vinnerne ringes på de nevnte dagene.

  • I forkant av hver direktesending trekkes det ut et tilfeldig navn blant alle som har registrert seg i konkurransen.

  • Så gjøres det en ny trekning blant alle som har dette vinnernavnet for å avgjøre hvilken rekkefølge de skal ringes opp i. 

  • De som ringes opp må ta telefonen innen ett minutt er gått, ellers går turen videre til neste på lista.

Eksempel: I forkant av sending nr. 1, trekker vi tilfeldig ut et navn. La oss si at det blir Per. Deretter trekkes det tilfeldig ut en vinnerliste blant alle påmeldte med navn Per. Den av disse som trekkes øverst på lista blir ringt først, og vinner 50 000 kroner til seg selv og 50 000 kroner til sin grasrotmottaker, gitt at vedkommende tar telefonen innen ett minutt.  

Før sending nr. to gjøres samme prosedyre, men da med et nytt navn - før det avsluttes med et tredje navn før siste sending. 

Hva skal vinneren hete - meld deg på med ditt navn her

Ikke glem ekstrapremiene

Skulle det ikke bli ditt navn som trekkes ut før sending, er det likevel muligheter til å vinne. I hver sending venter nemlig ekstrapremier.

I tillegg til hovednavnet trekkes to ekstra navn blant alle påmeldte. For hvert navn trekkes en person.. 

Disse to personene vinner 10 000 kroner til seg selv og 10 000 kroner til sin grasrotmottaker.  

I tillegg deles det ut premier til følgere underveis i sendingen, så det kan uansett være lurt å følge med. 

Gjør som nesten 1,3 mill. nordmenn

Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for Norsk Tippings spillere å gi inntil sju prosent av det de spiller for til et lag eller en forening (som er registrert grasrotmottaker) de ønsker å støtte. Hvis du for eksempel spiller Lotto for 100 kroner, går sju kroner til grasrotmottakeren du har valgt å støtte. Det koster altså ikke noe ekstra å være grasrotgiver. 

Det finnes over 30 000 grasrotmottakere i Norge, og for mange er ordningen et svært kjærkomment tilskudd. Hittil i år er over 225 millioner kroner utbetalt til disse via Grasrotandelen. 

Nesten 1,3 millioner av Norsk Tippings kunder har valgt å bli grasrotgiver, men det er plass til mange flere.

PRESISERING: I konkurransen Hva skal vinneren hete er det ikke krav om at deltakerne må ha levert spill, og det er i denne sammenhengen ikke slik at deltakelse her medfører en viss prosentandel til spillernes grasrotmottakere. Premiene som gis til grasrotmottakere i denne konkurransen er en ekstra påskjønnelse, og har ingen sammenheng med hvordan grasrotmidlene ellers fordeles. Mer info om Grasrotandelen finner du her.  

Hva skal vinneren hete - meld deg på med ditt navn her

(Vinnersannsynligheten i "Hva skal vinneren hete" er todelt:1: antall deltakende navn,1:antall deltakere med vinnernavnet).

Relaterte artikler