lotto

Vinnerteamet forteller: Slik er det å ta Telefonen fra Hamar

Lørdag kan du bli én av 34 nye spillere som får drømmetelefonen og blir Lotto-millionær!

MINNEVERDIG: Vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen og resten av vinnerteamet forteller hvordan det er å ta telefonen "alle" vil ha.Foto: Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingNinaRundsveenPublisert:11. september 2018Endret:2. januar 2023

- Jeg har opplevd flere ganger å bli satt på høyttaler når jeg ringer vinnere og de begynner å skjønne hvilken retning det bærer, sier Ingrid Roterud Mathisen, vinneransvarlig i Norsk Tipping, og fortsetter:

- Det finnes knapt noe bedre enn å få delta på et jentevorspiel i andre enden, og fortelle en av dem at hun har blitt Lotto-millionær. Måten det da tar av på med hopping i sofaen og vill vræling er helt ubetalelig, sier hun og ler.

Hver uke ringer vinnerteamet på Hamar til nybakte spillmillionærer, og det fører til mange minnerike samtaler.

34 ekstra millionsjanser

Siden Lotto ble lansert i 1986, har hele 6078 spillere fått Telefonen fra Hamar med beskjed om at de har blitt Lotto-millionærer.

På lørdag får minst 34 nye personer oppleve det samme!

I tillegg til den ordinære trekningen, er det nemlig Supertrekning i Lotto 15. september, hvor rundt 34 tilfeldige spillere vinner 1 million kroner hver. Alt du må gjøre for å være med i trekningen, er å spille Lotto før lørdag kl. 18.

Sikker på at han skulle vinne

- Når det er Supertrekning i Lotto får vi ringe mange vinnere, og det gir mye energi og glede. Da blir vi også glade, sier Ola Thorset, som er en del av vinnerteamet hos Norsk Tipping.

Vinneransvarlig Ingrid er enig, og forteller om en samtale hun husker ekstra godt fra forrige Supertrekning i juni:

- Jeg snakket med en kar som hadde rigget seg til og fulgte med på TV-trekningen. Der så han at den ene vinneren var fra Trondheim, som han selv var, og da snudde han seg til venninna si og sa: "Jeg har en følelse av at dette er meg". Han satte seg godt til rette med telefonen ved siden av seg, og etter noen minutter ringte vi fra Norsk Tipping. Men før han svarte tok han seg tid til å skjenke noe godt i glasset, som han så hadde klart i hånda, og deretter tok han telefonen. Og jammen ble han ikke millionær, humrer Ingrid.

Tårer og jubel

Når vinnerteamet på Hamar ringer nybakte spillmillionærer, opplever de alt fra latter og tårer til stillhet og fullstendig jubel hos personen i andre enden av røret.

- Det mest spennende med denne jobben er at vi ikke aner hvordan vinnerne kommer til å reagere. På lørdag får vi oppleve 34 nye og forskjellige reaksjoner, så det blir en fantastisk kveld, sier Nina Rundsveen, som også er en del av gjengen som tar telefonen "alle" vil ha.

  • Kanskje vi snakkes på lørdag? Lagre vinnernummeret vårt, 625 60 000, så er du klar!

PS: Supertrekning i Lotto er nøyaktig det samme som den trekningen som tidligere ble kalt SuperLotto.

(Sannsynligheten for å få sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke. Sannsynligheten for å vinne i supertrekningen er ca. 1:5,5 mill. per rekke)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler