Håndballstart: To kjempefavoritter og flere verdensstjerner

Klar tale fra Harald Bredeli før seriestarten i håndball: - Vipers er astronomiske favoritter, Elverum er storfavoritter.

ENDELIG: Karoline Dyhre Breivang og Harald Bredeli gleder seg til seriestart i håndball.Foto: Scanpix NTB/TV 2
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:26. august 2020Endret:2. januar 2023

Til helgen er det seriestart i håndball. Spørsmålet er om noen lag kan hamle opp med storfavorittene Vipers Kristiansand og Elverum?

Spill på Langoddsen her

Svaret på det spørsmålet mener TV2s håndballkommentator Harald Bredeli og tidligere landslagsspiller Karoline Dyhre Breivang er et klart nei.

Hos Norsk Tipping er oddsen for at Elverum skal ta seriegull 1,45. Vipers Kristiansand er enda større favoritter – med 1,02 i odds.

- Et verdenshav mellom

- Vipers har vært rimelig suverene i tre sesonger. I år er de enda mer suverene. Det er et verdenshav mellom Vipers og de andre lagene nå. Mens de andre lagene sikter mot norgestoppen, sikter Vipers mot europatoppen. Jeg mener Vipers har potensial til å gjøre som Larvik, å gå gjennom sesongen uten å tape ett eneste poeng, sier Harald Bredeli.

Spill på Langoddsen her

- Vipers har et veldig godt lag. Men Vipers er ikke større favoritter enn da vi var på vårt beste i Larvik, sier Karoline Dyhre Breivang, som vant Cupvinnercupen med Larvik i 2008 og Champions League i 2011. Hun har 12 seriegull og 10 NM-titler med det tidligere lokomotivet i norsk kvinnehåndball, med landslaget har hun ett VM-gull, to OL-gull og fem VM-gull.
Med 305 kamper med flagget på brystet er Dyhre Breivang håndballspilleren med flest landskamper. Hun scoret 475 mål.

Mørk tilbake i manesjen

Både Bredeli og Dyhre Breivang gleder seg til å se Nora Mørk tilbake i den norske serien. Mørk forlot rumenske Bucuresti i sommer til fordel for Vipers.

- Nora må få lov til å komme seg etter kneskaden. Da er Vipers et lurt sted å være. Hun har en trener som kjenner henne. Og Nora må ikke spille 2x30 minutter i hver kamp. Vipers har mange gode bakspillere, sier Dyhre Breivang.

- Hele Norge krysser nok fingrene og håper Nora Mørk holder seg skadefri og får noen gode sesonger. Vipers består av halve landslaget og er et omreisende sirkus, hvor Nora Mørk er den største attraksjonen. Katrine Lunde og Heidi Løke er to andre verdensstjerner på laget, sier Bredeli.

Karoline Dyhre Breivang mener det ikke er mye tvil om hvilket lag som tar sølv.

- Storhamar tar andreplassen. Så blir det spennende å se om Byåsen kan følge opp fjorårets bronse. Jeg er også spent på Molde og Tertnes, sier hun.

- En spektakulær spiller 

Elverum har signert superstjernen Luc Abalo fra Paris St. Germain. Kantspilleren har 262 landskamper for Frankrike og over 800 scoringer og gull fra OL, VM og EM. I tillegg har Elverum blant annet hentet inn den ungarske bakspilleren Dominik Mathe. Børge Lund har tatt over som trener etter suksessfulle Michael Apelgren.

Spill på Langoddsen her

- At Elverum hentet Abalo, ga gjenlyd i hele håndball-Europa. Abalo er ekstremt merittert og en spektakulær spiller. Det som er fryktelig kjedelig er at når vi får inn spillere som Nora Mørk og Luc Abalo, så er det bare lov å ha maksimalt 200 på tribunen. Men heldigvis kan man se kamper på tv, eller strømme dem, sier Harald Bredeli.

- Står uten skjerm

Han lurer litt på hvordan de store endringene i spillerstallen vil slå ut tidlig i sesongen.

- Elverum har hatt for vane å skifte ut spillere ofte, noe de har klart det bra. Men i år har de 11 nye spillere pluss ny trener. Det eneste spørsmålet er om de kommer til å bruke tid på å kjøre inn hele laget, og om de kan gå på en blemme i innkjøringsperioden. Som assistenttrener på landslaget og trener i Bodø har Børge Lund vært mer skjermet enn han kommer til å bli i Elverum. Nå står han uten skjerm. Det blir spennende å se han lede en toppklubb hvor han alene har ansvaret for å sortere stjerner, sier Harald Bredeli.

- Elverum har fått inn mange bra spillere. I tillegg er det en kultur i klubben, så de er store favoritter, mener Dyhre Breivang.

P.S: Det ble spilt en kamp i eliteserien for menn onsdag. ØIF Arendal slo Halden 35-31.

Spill på Langoddsen her

Lørdag:

 • FyllingenBergen – Nærbø

Søndag:

 • Drammen – Sandefjord

 • Haslum – Bækkelaget

 • Runar – Elverum

 • Fjellhammer – Kolstad

Kvinner:

Lørdag:

 • Sola – Vipers Kristiansand

Søndag:

 • Fredrikstad – Flint

Onsdag:

 • Storhamar – Fredrikstad

 • Rælingen – Sola

 • Tertnes – Oppsal

 • Molde – Larvik

 • Flint – Vipers Kristiansand

Torsdag:

 • Aker - Fana

Relaterte artikler