aktuelt

Visste du at dette er de sju spillevettreglene?

Det er viktig for oss i Norsk Tipping at våre spill gir deg spenning og glede - og at de ikke tar overhånd. Test hva slags spiller du er, og sjekk ut spillevettreglene. 

TIL HJELP: En av de sju spillevettreglene lyder slik: «Spill ikke for mer enn du kan fortelle til familie og venner.»Henning Kristoffersen har satt sammen collagen. Design fra Try
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:8. mai 2019Endret:2. januar 2023

Et kjennetegn på at du har et sunt forhold til spillingen din, er at du vet hvor mye penger du bruker på spill og at det føles helt greit å fortelle om det til andre.

For oss i Norsk Tipping er det viktig at våre spill gir deg spenning og glede, og at spillingen ikke tar overhånd. Derfor har vi en rekke verktøy du kan støtte deg på dersom du en dag skulle føle at spillingen blir noe annet en ren spenning og moro. 

Les mer: Slik spiller du trygt

«De sju spillevettreglene»

For de fleste, er spill bare et spennende innslag i hverdagen. Dersom du ønsker å reflektere over hva slags forhold du selv har til pengespill, anbefaler vi å lese gjennom «De sju spillevettreglene»:

  1. Du må være over 18 år for å spille.

  2. Bestem på forhånd hvor mye du har råd til å tape.

  3. Bestem på forhånd hvor mye tid du kan bruke på spill.

  4. Spill ikke for mer enn du kan fortelle til familie og venner.

  5. Ikke tro at du kan vinne tilbake det du har tapt.

  6. Gevinst skyldes nesten alltid bare tilfeldigheter eller flaks.

  7. Lån aldri penger for å spille.

Lurer du på hva slags type spiller du er etter å ha lest dette?

Test deg selv!

Dersom du ønsker å teste dine spillevaner, kan du ta en anonym selvtest her. Den tar under fem minutter og du får en tilbakemelding på hvordan din spilling påvirker blant annet din tid, pengebruk og helse. 

- Testen er en enkel "helsesjekk" av ditt spillemønster. Du får tilbakemelding på om det er noe risikofylt ved spillingen din. Hvis det er det, får du også noen konkrete tips til hva du kan gjøre, sier Tanja Sveen, rådgiver for ansvarlig spill i Norsk Tipping.

Relaterte artikler