vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto: Norsk andelsbank gjorde rent bord

En andelsbank gjorde nesten storeslem i Vikinglotto 9. november. Ti spillere sikret seg 3,3 millioner kroner hver etter at de med sine hundre rekker kapret førstepremiepotten, to andrepremier, 12 tredjepremier og flere mindre premier. Én heldig nordmann sikret seg også en andrepremie.

HELDIG: Denne rekka (pluss vikingtall 3) sikret en hel drøss med nye Vikinglotto-millionærer. En andelsbank på ti spillere samt én andrepremievinner kan nå glede seg til å se sekssifrede beløp på kontoen.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:9. november 2022Endret:4. januar 2023

Det ble rene premieskredet for Telefonen fra Hamar å ta fatt på denne onsdagskvelden. Ti spillere hadde truffet riktig på flere rekker med sin andelsbank-kupong – et systemspill hvor man leverer minimum 100 rekker sammen med andre. De ti sopte dermed inn det meste Vikinglotto kunne by på av premier, og endte opp med hver sin utbetaling på 3,3 millioner kroner. 

Samlet sikret de ti heldige seg hele 33 949 810 kroner i premieutbetalinger.

I tillegg vant én heldig mann fra Horten en andrepremie. Han sikret seg seg 1,2 millioner kroner.

De ti andelsbankvinnerne, samt andrepremievinneren, var fra følgende steder:

 • Mann fra Bergen

 • Kvinne fra Voss i Vestland

 • Mann fra Haugesund i Rogaland

 • Kvinne fra Moss i Viken

 • Kvinne fra Tromsø

 • Mann fra Giske i Møre og Romsdal

 • Kvinne fra Oslo

 • Kvinne fra Øyer i Innlandet

 • Mann fra Lillestrøm i Viken

 • Mann fra Skien i Vestfold og Telemark

 • Mann fra Horten (andrepremievinner)

Mann i 40-årene fra Bergen

– Du tuller nå? Å herregud, nå begynner jeg å grine, stotrer vinneren fra Bergen når han får millionbudskapet. I totiden onsdag hadde han kommet på at han ikke hadde levert inn sin faste rekke i Vikinglotto, og på impuls la han dermed inn enn kupong på andelsbank istedenfor.

– Nå vil jeg hjelpe familien min, samt betale ned noe gjeld. Dette passer så godt at du aner ikke. Nattesøvnen ryker definitivt nå, men det går helt fint, stråler han. Vinnerkupongen hadde han levert med mobilen.

Kvinne fra Voss

– Jeg så det i går. Det er helt utrolig, stråler kvinnen glad da Norsk Tipping ringer for å gratulere torsdag morgen.

– Jeg fikk en melding der det sto at jeg hadde vunnet i går kveld. Så gikk jeg inn i appen og så at jeg hadde vunnet over 3 millioner kroner, forteller den ferske millionæren og ler hjertelig. 

Vossingen forteller at hun har spilt Vikinglotto før, men at dette er første gangen hun har prøvd andelsbank.

– Det var et perfekt tidspunkt å prøve andelsbank for første gang.

Hva premien skal gå til har hun også rukket å tenke litt på.

– Det blir nok en tur etter hvert, også skal jeg betale ned litt gjeld. Så må nok ungene få litt også, avslutter hun. Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Mann fra Haugesund

– Oi, helsike, utbryter vinneren fra Haugesund når han får beskjeden om 3,3 millioner kroner på andelsbank-kupongen han hadde levert samme dag.

– Det er jo en sånn telefon man bare går og drømmer om dette her. Nå ble jeg litt satt ut.

Noen premieplaner hadde han ikke umiddelbart, men det skulle det nok raskt bli en ordning på, mente han.

– Nå skal jeg sette meg og se på fotball mens jeg tenker og drømmer litt. Blir vel fort å drømme om penger i natt også, humrer han fornøyd. Vinnerkupong levert med mobil.

Kvinne fra Moss

– Jeg så at jeg hadde vunnet i Vikinglotto! Herregud, det er mye penger, utbryter vinneren fra Moss. Hun var på jobb da Telefonen fra Hamar fikk tak i henne og mildt sagt begeistret etter at hun hadde sett premiesummen på mobilen.

– Jeg måtte få en kollega til å se på det sammen med meg. Jeg har fortsatt ikke skjønt det. Helt fantastisk, gliser hun.

– Nå skal jeg bli gjeldsfri, og så spørs det om det vanker noen ekstra fine julegaver i år. Nei, dette kan jeg knapt skjønne. Nå blir kveldsskiftet lett som en lek, ler hun. Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Kvinne i 50-årene fra Tromsø

Det var en veldig blid tromsøværing som tok Telefonen fra Norsk Tipping torsdag morgen.

– God morgen ja. Det er en veldig god morgen for en veldig glad dame, stråler hun lattermildt.

Kvinnen hadde fått med seg at hun var blant vinnerne onsdag kveld, og hadde derfor ikke sovet så mye - uten at det la noen demper på det gode humøret.

– Dette er helt uvirkelig. Jeg er så sjokkert og glad, ler hun.

På spørsmålet om hva premien skal gå til hadde hun allerede rukket ut å både tenke ut og realisere noe.

– Nye sko kanskje? Nei da. Jeg har allerede bestilt en flybillett til datteren min som studerer utenbys, så hun kan komme hjem igjen denne helgen. Det blir veldig koselig, så da skal vi feire, avslutter kvinnen blid og fornøyd. Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Mann fra Giske i Møre og Romsdal

Også i Møre og Romsdal var det en meget blid mann som svarte på telefonen torsdag morgen.

– Jeg så dere ringte i går kveld, men jeg rakk ikke å svare da. Herregud, for en opplevelse. Alle gråt da vi fant ut at vi hadde vunnet i går og ingen har sovet her i natt, ler mannen med en liten klump i halsen.

Mannen forteller at det er dattera som betalte for kupongen, men at han spilte den for henne. 

– Det er datteren min som har vunnet, men jeg har levert kupongen. Så vi får ta litt ære for det begge to. Nå er vi bare så utrolig glade.

Mannen forteller at datteren nettopp har kjøpt seg hus og at premien kommer særs godt med der.

– Nå trenger hun i hvert fall ikke å være bekymret for penger til oppussingen, ler mannen glad.

Ellers har de begge lovet at det blir bra julegaver i år.

– Datteren min sa i går at i år skulle det bli skikkelig bra julegaver på oss alle. Det er helt utrolig. Tårene triller mens jeg snakker med deg og vi er så utrolig glade, forteller han med skjelven stemme.

– Dette er uten tvil den beste telefonen jeg noen gang har fått. Hadde jeg vært sammen med deg nå skulle jeg gitt deg en skikkelig bamseklem, avslutter han og ler. Vinnerkupong kjøpt på mobil.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Kvinne i 30-årene fra Oslo

Vinneren fra Oslo satt sammen med samboeren da Telefonen fra Hamar ringte.

– Oi, okei. Kan jeg sette deg på høyttaler?

Som sagt, så gjort. Totalt tre ganger måtte nøyaktig premiebeløp leses opp for paret.

– Hva skal jeg si? Det er sykt fett. Vi er på husjakt, så dette passer helt ekstremt bra. Og feriebudsjettet i vinter blir en del bedre også, stråler den glade vinneren.

– Nå skal jeg feire med noe godt i glasset. Jeg er helt sykt svett nå, flirer hun. Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Kvinne fra Øyer i Innlandet

Øyværingen var ute og gikk seg en tur da Norsk Tipping ringte torsdag morgen. Hun var forståelig nok i hoppende godt humør.

– Jeg har fått med meg at det ha skjedd litt i natt ja, ler hun glad.

Kvinnen sjekket kupongen sin i appen før hun la seg og fikk seg en overraskende, men veldig god nyhet.

– Det er helt uvirkelig. Det hadde jeg aldri verden trodd at skulle skje med meg, stråler øyværing glad.

Noen konkrete premieplaner hadde hun ikke, men det viktigste var å fortsette å leve så normalt som mulig, mente hun.

– Vi må ha beina på jorda. Det er det viktigste. Så vi ikke gjør noe drastisk eller dumt. Vi skal tenke oss god om og fortsette så normalt som før, avslutter hun klokt. Også denne kupongen var kjøpt via mobilen.

Mann fra Lillestrøm

Med hele familien rundt seg fikk en beveget vinner bekreftelsen på at det han hadde sett i Norsk Tipping-appen var sant. Innen tre bankvirkedager vil over 3,3 millioner kroner tikke inn på konto.

– En drøm blir virkelighet, sier han med grøtete stemme mens de andre jubler i bakgrunnen. Premien skal først og fremst gå til anskaffelse av bolig.

– Det blir så mye lettere nå.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Mann i 70-årene fra Skien

På fjerde forsøk fikk vi tak i den siste av de ti andelsbank-vinnerne torsdag formiddag. 

– Jeg beklager at jeg har vært så vanskelig å få tak i. Jeg fant ut i går kveld at jeg hadde vunnet. Det var utrolig overraskende men ikke minst veldig hyggelig, humrer mannen glad.

Mannen kunne fortelle at han allerede hadde fått pengene på konto og at han og kona allerede hadde hatt en liten feiring.

– Vi har vært ute på en liten kafé-tur i dag i den anledning. Det kan nok hende vi hadde gjort det uansett, men i dag ble det jo ekstra hyggelig, smiler den ferske millionæren.

Skiensmannen skulle også dele litt av premien med sine nærmeste, og hintet om at både barn og barnebarn nok kunne vente seg fine overraskelser i tiden fremover. Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Mann fra Horten tok andrepremien

Det var ikke bare de ti andelsbank-vinnerne som kunne glede seg over en premie etter Vikinglotto-trekningen onsdag kveld. En mann fra Horten i Vestfold og Telemark gjettet seks rette og kunne juble over en premie på 1,2 millioner kroner.

– Det var en veldig hyggelig overraskelse og så utrolig moro, stråler mannen glad i samtalen med Norsk Tipping torsdag morgen.

– Det har ikke sunket inn helt enda, så det er fortsatt litt uvirkelig, humrer Horten-mannen.

Hva premien skal gå til har han ikke helt bestemt seg for enda.

– Jeg skal nok dele mye av premien med mine nærmeste. Jeg er glad i å dele og glede andre. Så får vi heller se om vi gjør noe stort eller realiserer en liten drøm på sikt. Akkurat nå er jeg bare glad og takknemlig, avslutter hortenseren strålende fornøyd. Vinnerkupongen ble kjøpt hos Meny Revetal.

Norsk Tipping gratulerer alle de heldige ny-millionærene!

Lykketallene

Dette er tallrekka som ble trukket ut under Vikinglotto-trekningen 9. november (i stigende rekkefølge): 

10 - 15 - 17 - 18 - 22 - 23

Vikingtall: 3

Her ble det altså sikret en bråte med premier fordelt på flere rekker tilhørende samme andelsbank – i alt 33 millioner kroner.

Slik fungerer andelsbank

Andelsbank er en måte å sikre seg flere «lodd i hatten» ved å forsøke å vinne gjennom større systemspill. For hver andel du kjøper betaler du en tidel av totalinnsatsen. Vinner du, deler du premien med de 9 andre som er med. Du vet ikke hvem du spiller andelsbank sammen med. Andelsbanken som vant denne gangen hadde levert én kupong på 100 rekker (pris 80 kroner). Mer om andelsbank

Neste ukes potter

Netse trekning i Vikinglotto er 16. november. Førstepremiepotten er tatt og settes dermed tilbake til start på ca. 31 millioner kroner. Andrepremiepotten er også fersk og blir ca. 1,2 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler