vikinglottovinnerhistoriefremside

Vikinglotto-potten vokser – én norsk andrepremie

En heldig mann i 40-årene fra Ålesund kunne juble over 1,3 millioner kroner i andrepremie etter at den nye trekningsmaskinen i Vikinglotto hadde sagt sitt.

ÉN MILLIONÆR: Denne tallrekka (den aller første fra Vikinglottos nye trekningsmaskin) sikret én norsk millionær 15. mars.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:15. mars 2023Endret:16. mars 2023

Ingen spillere i verken inn- eller utland klarte å prikke inn seks pluss én rette 15. mars. Førstepremiepotten vokser til ca. 74 millioner kroner før neste trekning 22. april.

Én andrepremievinner fikk vi imidlertid, og norsk attpåtil. En heldig mann fra Møre og Romsdal hadde seks rette på sin kupong og kan ganske snart vente seg 1 366 615 kroner inn på konto.

– De ringer vel ikke for 80 kroner

På andre forsøk fikk Telefonen fra Hamar fatt i vinneren fra Ålesund. Han hadde i mellomtiden sjekket nummeret på sitt ubesvarte anrop – og deretter Vikinglotto-kupongene.

– Helt sjukt. Helt vilt, sier han nærmest idet Telefonen fra Hamar presenterer seg.

– Fy flate, altså. Jeg sjekket den første kupongen min da jeg så at dere har ringt, og tenkte «de ringer vel ikke for 80 kroner», og så sjekket jeg den andre … Herrejemini, det er helt surrealistisk, sier han om å se premiesummen lyse mot seg på mobilskjermen.

– Planen var egentlig å legge seg tidlig, men nå er jeg usikker på om jeg får sove i det hele tatt. Det føles helt surralistisk. Det er liksom sånt man håper på men som man egentlig aldri tror vil skje, ler han forbløffet.

Nå skulle han betale ned på huslånet, samt legge litt ekstra i feriebudsjettet.

– Hvor drar dere?

– Til varme!

Vinnerkupongen hadde mannen kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Alltid flere vinnere

Null førstepremier, kun én andrepremie, men på tredjepremiene ble det full fart: Hele 34 norske spillere kunne notere en fem pluss én rette og en utbetaling på 30 670 kroner onsdag.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Vikinglotto
15. mars 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

30 år med Vikinglotto

Visste du forresten at Vikinglotto fyller 30 år i år? I denne saken kan du lese alt som er å vite om vårt første flernasjonale lotterispill.

Neste ukes potter

Neste trekning i Vikinglotto er 22. mars. Her vil det som nevnt ligge ca. 74 millioner kroner i potten. Andrepremiepotten settes tilbake til start og blir på ca. 1,3 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler