vikinglottovinnerhistorie

Ektepar tok hele Vikinglotto-potten på 124,8 mill.

En heldig kvinne fra Drammen i Viken fikk en telefon hun sent vil glemme 20. juli da hun tok hele førstepremiepotten i Vikinglotto. På kupongen hun hadde levert sammen med ektemannen hadde hun nå sikret seg over 124 millioner kroner.

VINNERREKKA: Disse tallene gjorde at en heldig kvinne til mangemillionær.
Forfatterbilde Norsk TippingKjerstiHaakensveenForfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:20. juli 2022Endret:27. februar 2023

Først på tredje forsøk ble det napp hos storvinneren fra Drammen.

– Jeg hører på deg at nå skjer det noe spennende, sa hun da hun tok telefonen.

Ble mangemillionær over natten

Antakelsen viste seg å stemem ganske bra: Hun hadde tross alt akkurat vunnet 124,8 millioner kroner. Her ble det jubel og tårer med en gang. Nøyaktig beløp måtte leses opp over høytaler slik at også ektemannen fikk høre.

– Han står her og måper, ler den glade vinneren, som understreker at de har vunnet summen sammen.

– Vi spiller alltid sammen og har faktisk vunnet stort i Vikinglotto før, men ikke på nært så mye. Jeg er helt målløs, utbryter hun. 

Nå trengte de to en stund på å fordøye nyheten, samt ta noen telefoner til nære og kjære.

– Vi må i alle fall si det til barna, og kanskje noen til. Nei, dette er helt utrolig. Det blir nok flere tårer utover kvelden, vil jeg tro, og jeg vet da neimen om jeg får sove, stråler hun.

– Dette er den hyggeligste telefonen jeg har fått!

– Kommer du til å fortsette å spille Vikinglotto?

– Åja, storler hun; – Vi må jo det. Vi kan vel ikke gi oss nå!

– Veldig fremmed

Når Norsk Tipping ringer tilbake utpå dagen torsdag, er det fremdeles uvirkelig for ekteparet hva som har skjedd. Denne gangen er det mannen i huset som tar telefonen.

– Jeg fikk ikke snakket så mye med deg i går for jeg satt nærmest helt apatisk. Vi er overveldet. Dette er fremdeles veldig fremmed for oss, sier ektemannen, som kunne fortelle at paret allerede hadde vært i banken og ordnet med ny konto til millionutbetalingen som nå venter.

– Det vanker litt til nære og kjære, men i det store og hele forsøker vi å ta det med ro. Vi skynder oss langsomt, smiler han.

– Din kone var klar i går på at hun kom til å fortsette å spille Vikinglotto. Hva tenker du?

– Tja, det spørs om vi kanskje burde gi oss nå ... men det er jo mest for spenningens skyld at man gjør det, egentlig. Vi får se, avslutter han lurt.

Vi gratulerer det heldige ekteparet fra Drammen og ønsker fortsatt god sommer.

Vinnerrekka 

Følgende tall ble trukket ut (i stigende rekkefølge), og som gjør at den norske kvinnen nå blir multimillionær: 

13 - 15 - 17 - 30 - 31 - 47

Vikingtall: 4Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye sjanser

Siden den store 1. premiepotten gikk denne onsdagen, vil den ligge på ca. 30 millioner kroner onsdag 27. juli. 2. premiepotten vil ligge på ca. 1,4 millioner kroner. 

Lykke til!

            

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen  blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker. 

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2021 (Norge): 6 060 919

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2021 (Norge): 6

  • Antall millionærer i 2021 (Norge): 35

  • Høyeste premieutbetaling i 2021 (Norge): 310 096 130

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her     

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler