VM-bloggen: Norge spiller semifinale om en knapp uke

Erlend Mamelund har klokketro på en norsk semifinale. Les hvorfor i hans VM-blogg.

BLOGGER: Erlend Mamelund blogger for Norsk Tipping under VM.
Forfatterbilde Norsk TippingErlendMamelundPublisert:20. januar 2019Endret:2. januar 2023

Norge kommer inn i gruppespillet med to poeng etter tapet mot Danmark. Men mulighetene for semifinale er der fortsatt, vi skal bare slå Sverige.

Sverige ble rangert av meg som en outsider til mesterskapet, og de virker fortsatt veldig solide. De har Jim Gottfridsson ute med skade, som er ett tap for ett hvert lag. Tross dette blir det ingen enkel kamp.

Sverige er ett spill-skikkelig lag med gode spillere over hele linja, og den største fordelen Sverige har kontra Norge er de to målvaktene - Appelgren og Palica. To målvakter som spiller til daglig sammen i Rhein-Necar Löwen og har i en årrekke vært blant verdens beste målvakter.

Men Norge skal reise seg etter det forsmedelig tapet mot Danmark, vi skal slå Egypt i kveld, så Sverige og deretter spikre en semifinale med seier mot Ungarn.

Sander Sagosen er fortsatt verdens beste spiller, og Torbjørn Bergerud er fortsatt en topp internasjonal målvakt. Jeg tror det norske kollektivet vil spille en semifinale om en uke. Skulle vi møte Danmark igjen, er jeg ikke skremt av det vi så i sist kamp.

Heia Norge!

Relaterte artikler