flaxvinnerhistorie

«Volvo-Kristian» vant årets første BilFlax-Volvo

Kristian Skoge (38) ble den aller første til å skrape seg frem til en Volvo XC40 på digital BilFlax.

ÅRETS FØRSTE BILFLAX-VINNER: Kristian Skoge skrapte seg frem til en Volvo XC40 på digital BilFlax (bilen avbildet er ikke selve vinnerbilen, men en demobil).Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:28. juni 2023Endret:17. juli 2023

Kristian Skoge, opprinnelig fra Bergen, men nå bosatt i Ytre Enebakk, traff virkelig blink da han torsdag 4. mai endte opp med å sikre seg den aller første vinnerbilen i BilFlax.

At den første digitale vinneren ble en mann som også går under navnet «Volvo-Kristian» kan vel nesten sies å være for godt til å være sant — men slik ble det altså: Volvo-Kristian ble den første glade eieren av en splitter ny Volvo XC40.

Tiende Volvo på elleve år

Før vi går nærmere inn på selve vinnerøyeblikket måtte vi først få unna et sentralt spørsmål:

Hvorfor akkurat Volvo, Kristian?

– Det er egentlig en litt artig historie. Da må vi helt tilbake til 2012 faktisk, da jeg skulle kjøpe min første nye bil. Da prøvde vi så og si sikkert alle småbiler fra de fleste leverandører. I 2012 laserte Volvo sin V40, og alt jeg leste om den med tanke på sikkerhet og komfort, var alt veldig fristende, forteller Skoge.

Da han for over elleve år siden satte seg i en Volvo for første gang, følte Skoge seg hjemme.

– Med en gang jeg satte meg inn i den bilen så følte jeg at her er jeg hjemme – her hører jeg til. Det var en helt annen følelse av at bilen omfavnet meg, forteller Skoge entusiastisk.

– Sikkerhet er kjempeviktig for meg og for Volvo, så det var veldig mange faktorer som gjorde at Volvo trakk det lengste strået.

Og kjærligheten Skoge har til favorittbilmerket sitt, ser ikke ut til å bli noe mindre.

– Jeg ble bare mer og mer glad i Volvo. Nå er jeg på den niende Volvo-modellen – XC40-en blir vel den tiende modellen jeg har hatt, ler han.

Volvo-lidenskap ble «Volvo-Kristian»

Etter hvert tok han også hobbyen og lidenskapen til Volvo over på sosiale medier.

– Det begynte i 2016. Jeg hadde mange bilder på telefonen som jeg pleide å vise til venner. Så var det noen som tipset meg om at jeg burde være på Instagram. Jeg svarte at «jeg har ikke sånt», men så følte jeg likevel for å dele det med et litt større nettverk med samme interesser og lidenskap for Volvo.

Skoge tok derfor tipset fra vennene sine og laget en egen Volvo-bruker på Instagram.

– I starten kalte jeg meg for «Kristian_XC90». Jeg hadde planer om å kjøpe meg den modellen, og kontoen skulle dreie seg mest om den bilen. Så endret jeg navnet til «Kristian_XC60», da jeg kjøpte meg ny bil. Men så fant jeg til slutt ut at om jeg skal bytte bil så ofte så måtte det bli bare «Volvo-Kristian», ler Skoge.

Det har tatt noen år å komme dit, men i dag har Skoge over 100 000 følgere på Instagram. Han har blitt mer aktiv på sosiale medier, men han har aldri gått veldig inn for å gjøre kontoen populær og få den til å vokse.

– Akkurat nå tror jeg at jeg er på 104 000 følgere på Instagram. Det er jo sinnssykt kult. Det har tatt noen år å komme dit, men jeg har aldri gått inn for å få kontoen til å vokse. Det går litt av seg selv. Jeg tar bilder og holder på med hobbyen min for gledens skyld. Jeg har alltid vært ærlig og hundre prosent ekte. Det er mine egne bilder jeg deler, og det tror jeg folk liker, forklarer Skoge.

I tillegg til å være på Instagram er «Volvo-Kristian» også blitt en populær Youtube-kanal.

– På min Youtube-kanal, som jeg nylig har begynt å bli litt mer aktiv på, så er vi på 3 028 abonnementer. Der deler jeg innhold om mine egne biler og testbiler – bare Volvo-lidenskapen, og at jeg vant en bil, skyter han lattermildt inn.

– Det har fått enorm respons på den saken, så det var kjempemoro at så mange var glade på mine vegne, smiler Skoge som nå har foliert navnet på både Instagram- og Youtube-kanalen på bilen sin.

– Kanskje får jeg flere norske følgere. Norge er ikke på topp fem-listen over følgerne mine engang, ler han.

To jobber og «eyes on the price»

Å ha bil som hobby og lidenskap er ikke akkurat billig. For å finansiere livsstilen har Kristian ordnet seg en ekstrajobb på Coop Extra, i tillegg til den ordinære stillingen han har på en barneskole.

– Det er krevende til tider å ha to jobber, men nå er det sånn at jeg liker ekstrajobben veldig godt. Jeg koser meg og liker kollegaene mine, også er det noe helt annet enn det jeg gjør til vanlig. I tillegg oppfyller den mine drømmer om å kjøpe de bilene jeg har lyst på, forteller Skoge.

Skoge har hatt de to jobbene i ti år, men motivasjonen for å jobbe såpass mye sliter han ikke med:

– Det gjelder å ha «eyes on the price».

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Skrapte frem ny Volvo på tur i Volvo

Å skrape frem en splitter ny Volvo XC40 kan være både overraskende, fantastisk og helt surrealistisk – også for en Volvo-entusiast .

– Fy søren. Det var helt sånn surrealistisk at jeg vant. Da jeg så de tre ikonene med Volvo – hjertet stoppet litt opp der et sekund, forteller Skoge.

Akkurat hvor han befant seg da han skrapte BilFlax-loddene på mobilen er ikke noe sjokk. Skoge befant seg nemlig i bilen, naturligvis en Volvo.

– Jeg satt i bilen da jeg skrapte loddene, forteller han.

Når det så lyste opp på skjermen at han hadde vunnet, måtte han slippe jubelen løs.

– Jeg måtte ta mobilen i nærmere betraktning. Det er helt sykt. Jeg skrek av glede. Det er sånn man drømmer om lenge, stråler han glad og legger til:

– Det har nesten ikke gått opp for meg ennå, men det begynner å demre litt.

Skoge forklarer at han endte opp med å bruke 200 kroner på BilFlax-loddene. Noe vant han for så å kjøpe nye, før endelig vinnerloddet dukket opp.

– Så det var 200 kroner for en bil – billigste bilen jeg kjøpt, avslutter han blid og fornøyd.

Ti Volvoer gjenstår

Til nå har ingen skrapt frem en splitter ny Volvo XC40 på fysisk BilFlax. Det betyr at det fortsatt er ti vinnerbiler igjen der ute, som venter på å bli skrapt frem av sin fremtidige eier.

På digital BilFlax er Kristian Skoge førstemann til å sikre seg en Volvo XC40.

Seks kjappe fakta om Volvo XC40

Litt nyttig info vi tenker du kanskje ønsker å vite om din nye favorittbil:

  • Vinnerbilen går under det «beskjedne» navnet: Volvo XC40 Recharge Twin Ultimate og er en kompakt SUV.

  • Som navnet røper: Det er en elbil.

  • Den kan kjøre opptil 428 km. før du må finne en ladestasjon.

  • Den har firehjulstrekk.

  • 408 hester skjuler seg under panseret.

  • Verdien på vinnerbilen er på ca. 658 000 kroner.

Ny Volvo til sommerferien?

Årets BilFlax-lodd er sluppet løs og befinner seg rundt om i Norge. I butikker, kiosker og bensinstasjoner landet rundt ligger det ferske lodd som venter på å bli skrapet. Har du ekstra flaks kan det være deg som ender opp med en helt ny Volvo XC40 .

Lykke til!

Vinnersjanse toppremie BilFlax er: 1:160 020. (Les mer om vinnersjanse i Flax og forskjellen mellom fysiske og digitale lodd i faktaboksen under).

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler