flaxvinnerhistorie

Wenche ble Flax-millionær: – Ble sittende og se på det en god stund

Wenche Radford Jahren fra Strømmen ble først ut som millionær på sommerutgaven av fysisk MillionFlax.

GLAD VINNER: Radford Jahren ser for seg både reiser og fornuftige sparemål for sin toppremie i MillionFlax.Foto: Privat/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsForfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. april 2023Endret:17. april 2023

Wenche Radford Jahren fra Strømmen hadde allerede bekreftelsen fra Narvesen i hånda da Norsk Tipping ringte for å gratulere.

– Jeg er i lykkerus enda, sier hun strålende fornøyd etter å ha innkassert millionpremien.

– Jeg tror jeg har vunnet 1 million

– Jeg vant 25 kroner på et lodd som jeg byttet inn. Det nye loddet skrapte jeg hjemme i sofaen.

På det nye loddet kom det raskt frem to millionsymboler, så et annet – og deretter det tredje millionsymbolet.

– Jeg ble sittende og se på det en god stund, gjenforteller Radford Jahren.

– Jeg sa til mannen min «jeg tror jeg har vunnet 1 million». Han kom bort for å sjekke loddet han også før han helt rolig konkluderte med at «ja, det tror jeg du har», smiler hun.

– Jeg hadde blitt kjempeglad for 100 000 kroner, men én million er jo … litt mer, legger hun humrende til.

Sparing og sydentur

Premieplanene er ikke helt klare, men noen tanker har strømlingen rukket å gjøre seg opp.

– Det blir nok litt reiser. Vi liker å reise til Syden. Tenerife, for eksempel, der liker vi oss godt, så det kam fort bli en tur dit. Men vi skal være fornuftige også og sette av til sparing, understreker Radford Jahren.

– Aller først må vi la det synke inn noen dager. Pengene skal nok få stå på konto en stund.

– Det tyder på at jeg blir millionær, avslutter Radford Jahren glad.

LES MER: Nå kan du heve Flax-premier selv med mobilen

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Kun én toppremier har gått — ni gjenstår

Radford Jahren er førstemann ut til å skrape frem toppremien på nye MillionFlax i vår- og sommerutgaven. Dermed er det ni toppremie igjen på denne versjonen av MillionFlax-loddene rundt omkring i Norge. Loddet kan kjøpes hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet.

MillionFlax kan også kjøpes digitalt via Norsk Tippings nettsider – da med noe mindre skrapestøv.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler