BELAGO

belago.png


Belago er en samling interaktive spill som tilbys på en spillterminal fra Norsk Tipping. 
Belago finner du i bingohaller i hele landet. 

For å spille på Belago må du ha et kundeforhold hos Norsk Tipping. Dette får du hos din kommisjonær, eller du kan registrere deg på www.norsk-tipping.no

Spillene du finner på Belago er av typen hjulspill. I tillegg til gevinster i hvert enkelt spill kan spilleren også vinne en jackpot. Jackpotene er differensiert i en nasjonal variant og to lokale varianter.

Den nasjonale har en maksverdi på 50.000 kroner og de lokale har en maksverdi på 12.000 kroner.

hall2.png


Bakgrunn

I juni 2009 ga Kultur- og kirkedepartementet Norsk Tipping oppdrag med å utarbeide forslag til spilleregler for spill på Norsk Tipping spillterminaler i bingohaller. Disse spillereglene finner du her:
http://www.regjeringen.no/upload/KUD/Spill_og_lotteri/Spilleregler_terminalspill_bingohaller.pdf

Samtidig ble Lotteritilsynet bedt om å utarbeide forslag til endringer i bingoforskriften med tanke på regulering av øvrige sidespill og selve hovedspillet. Mer informasjon om endringene i bingoforskriften finner du på 
http://www.regjeringen.no/upload/KUD/Spill_og_lotteri/Bingoforskriften.pdf

Hver gang du spiller på Belago, uansett spill, er du med i trekningen om tre forskjellige jackpoter.  Størrelsen på jackpotene øker for hver gang noen spiller, helt til de vinnes. Deretter bygger de seg opp på nytt. På jackpot- skjermen kan du til enhver tid kunne se størrelsen på de forskjellige pottene.

Belagopotten

Belagopotten er den nasjonale jackpoten som gjelder for alle bingohaller i Norge som har Belago. Belagopotten har en maksimal premie på 50.000 kroner.
 

belago-potten.png


Lokale jackpotter

De lokale jackpotene er gjeldende for hver enkel bingohall. 
Gull- jackpoten har en maksimal premie på 12 000 kroner, mens Sølv- jackpoten har en maksimal premie på 2.500 kroner.

gull-solv.png

 

1. Du må ha en spillerkonto hos Norsk Tipping

For å spille må du ha en spillerkonto hos Norsk Tipping. Dette får du hos kommisjonær eller på nettsiden www.norsk-tipping.no.

2. Du må ha penger på spillerkontoen

Du kan overføre penger til spillerkontoen din på Belago terminalen. Det forutsetter at du har knyttet ditt Visa debetkort til spillerkontoen. Dette kan du gjøre via "Min side" på www.norsk-tipping.no eller via buypass applikasjonen for smarttelefoner.

Du kan også sette inn penger på spillerkontoen hos din bingo.

 

3. Sett inn spillerkortet eller logg på med din smarttelefon

For å logge på med smarttelefonen må du ha lastet ned Buypass sin ID- og betalingsapplikasjon.
Velg deretter ønsket spill i menyen og du er klar til å spille!

Norsk Tipping har utviklet interaktive spill hvor underholdning står i fokus. Vi tilbyr ulike typer spill som skal være attraktive for ulike spillere, og vi har hele tiden fokus på å utvikle spillporteføljen innenfor Belago. For å lese mer om spillene som er tilgjengelige på Belago, klikk på menypunktet "Belagospillene" til venstre.

Aldersgrense 18 år
Alle som spiller BELAGO må være fylt 18 år

Tilbakebetalingsprosent
Den totale tilbakebetalingsprosenten på BELAGO skal være minimum 30%.

Toppremie
Den høyeste premien på BELAGO-spillene er 2.500 kroner. Det er ingen begrensninger for hvor mange ganger du kan vinne dette beløpet. Den høyeste Jackpotgevinsten er 50.000 kroner.

Innsats
Innsatsen bestemmer du selv ved å trykke på ulike beløp på skjermen. I følge spillereglene er maks innsats per spill definert til 50 kroner. 

Tapsgrenser
Øvre grense for tap er 900 kroner per dag og 4.400 per måned, men alle kan stille inn et lavere beløp selv.

Se spilleregler

hall.png


Belago lokalinnehaver er en innehaver av Belago spillterminal på vegne av Norsk Tipping.
Du er dermed Norsk Tipping sitt ansikt utad mot kundene. Lokalinnehaveren skal på vegne av Norsk Tipping formidle deltakelse i de spill som til enhver tid er tilgjengelig på spillterminalen.
 

Hva kreves for å bli Belago lokalinnehaver?

Det er ikke alle som kan bli lokalinnehaver for Norsk Tipping. Kirke- og kulturdepartementet har fastsatt krav Norsk Tipping må forholde seg til ved tildeling av oppstillingssteder av Belago spillterminaler. For eksempel må spillterminaler plasseres innendørs i kontrollerbare lokaler hvor det er tilrettelagt for en effektiv håndheving av aldersgrense. Det er også krav at lokalet er permanent.

Oppstillingssteder for Belago kan kun være:

- Godkjent bingohall (det vil si at man må kunne vise til over 2 millioner i omsetning på hovedspillet)

Vurderingskriterier for tildeling av lokalinnehaververv:

  1. Tilgjengelighet og salgspotensial
  2. Økonomi
  3. Konsept
  4. Vilje og kompetanse til å prioritere spill

Norsk Tipping har som mål å sikre lønnsom drift, seriøsitet, tilgjengelighet og geografisk spredning av våre lokalinnehavere.

Søk om lokalinnehaververv her