Norges mest populære skrapespill er tilgjengelig både som fysisk skrapelodd og som digitalt lodd på nett og mobil. Det er flere forskjellige varianter av Flax-lodd, både fysisk og digitalt – og nye spill lanseres regelmessig. Spillene skiller seg fra hverandre blant annet ved pris og spillegenskaper, ulike premiestiger og variasjon i vinnersannsynlighet.

Flax på nett og mobil skiller seg fra dem du kjøper i kiosk, bensinstasjon og butikk, ved at digitale lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning – der vinnersannsynligheten er den samme hver gang. De fysiske loddene er imidlertid trykket opp i opplag, og er således et forhåndstrukket lotteri med gjennomsnittlig vinnersannsynlighet. Les mer om dette under Vinnersannsynlighet nedenfor her.

Flax kan kjøpes og skrapes både fysisk og digitalt – bare husk at man må være over 18 år for å kjøpe.

Det fysiske Flax-loddet får man tak i hos en rekke utsalgssteder rundt omkring i landet. Ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner tilbyr Flax-lodd som en del av sortimentet. Det finnes opp til 12 ulike type lodd, som fornyes regelmessig i løpet av året. Her kan du lese mer om de fire mest populære Flax-loddene du kan kjøpe.
 

Logg inn hos Norsk Tipping eller registrere deg som kunde. Før du kan spille ber vi deg sette spillegrenser for hvor mye penger og tid du vil bruke på spill. Sett spillegrenser nå.

Som kunde har du også tilgang til flere verktøy som gir deg oversikt og kontroll over spillingen din.

Bli kunde

I spillene er det ulike ikoner:

Det er altså en rekke forskjellige Flax-lodd. Blant de digitale loddene er det mulig å prøvespille for å se spillenes egenskaper.

Velg «Spill» eller «Prøvespill». Ved prøvespill spiller du for «lekepenger». Spillet vil ellers være helt likt det spillet du får dersom du velger å spille for penger.

I hvert spill finnes det informasjon som forklarer de ulike egenskapene til spillet.

Dersom du ikke spiller ferdig et spill eller blir avbrutt, vil du ha mulighet til å starte opp igjen spillet og fullføre det innen ett til to døgn (varierer noe fra spill til spill). Hvis du ikke går tilbake til ditt uavsluttede spill, vil det fullføres for deg automatisk.

Det uavsluttede spillet vil ligge øverst på Flax siden, trykk på Fortsett spill nå for å starte opp igjen spillet. 

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersannsynligheten for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersannsynligheten for toppremien på 1 million kroner 1:600.000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600.000 lodd. Vinnersannsynligheten for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd.

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersannsynligheten er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. Toppremie og vinnersannsynlighet er oppgitt i premieoversikten for hvert enkelt spill.

Vinnersjanse BilFlax: BilFlax kjøpt i kiosk, butikk eller bensinstasjon er trykt i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Det er totalt åtte biler i toppremie på de fysiske loddene. De digitale loddene tilbys i form av en umiddelbar trekning, slik at sannsynligheten for å vinne er den samme hver gang og antall biler som kan vinnes har slik sett ikke et øvre tak.

Dersom du vinner en premie på 10 000 kr eller mer, overføres premien automatisk til din registrerte bankkonto. Det tar 1-3 virkedager før pengene er inne på din bankkonto. Les mer om overføring av premier over 10 000 kr her.

Toppremie og fordeling av premier finner du informasjon om i hvert enkelt spill. Spillene i den digitale Flaxporteføljen reguleres som «Singelspill», «eSkrapespill» og «Øyeblikksspill». Informasjon om reguleringen av hvert enkelt spill vises sammen med premieoversikten i spillet.

Spillereglene finner du her

Fortsatt noe du lurer på? Ta kontakt med våre hyggelige kundebehandlere på Norsk Tippings Kundeservice via telefon [625 07770], chat eller melding . Du kan også se om du finner svar på spørsmålene dine via våre ofte stilte spørsmål.

07:00 til 03:00 alle dager. Avvik kan forekomme i forbindelse med spesielle hendelser eller i forbindelse med høytider.