spillevettsport

Derfor er det viktig at du setter dine egne spillegrenser

Spillegrenser er et av verktøyene som hjelper deg til å ikke bruke mer penger og tid enn du har bestemt deg for, og sørger for oversikt og kontroll over spillingen. 

ENKELT: Å sette spillegrenser og holde oversikt, er enkelt på Norsk Tippings sider.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock/Norsk Tipping
Norsk Tipping
Publisert:17. november 2022Endret:15. juni 2023

Norsk Tipping har som samfunnsoppdrag å tilby et ansvarlig og attraktivt spilltilbud, der overskuddet går tilbake til samfunnet. I det ligger også et stort ansvar i å ta vare på de som velger å spille hos oss. Derfor har vi i mer enn 20 år arbeidet målrettet med utvikling av spillansvarstiltak.

Her er Norsk Tippings egne sider om spillevett

Fire forskjellige spillegrenser

Hos Norsk Tipping opererer vi med fire forskjellige spillgrenser:

1. Totalgrense: Begrenser hvor mye penger du kan tape på pengespill hos Norsk Tipping i løpet av en dag eller en måned. Totalgrensen omfatter alt registrert spill hos Norsk Tipping, uansett om du spiller på nettet eller hos kommisjonær/i butikk.

2. Delgrense: Begrenser hvor mye av totalgrensen du kan bruke på spillene Belago, Multix, KongKasino, Flax, Bingoria og Yezz!

3. Tidsgrense: Begrenser hvor mye tid du kan bruke på å spille per dag.

4. Obligatoriske spillegrenser: Noen spill har egenskaper som gir en høyere risiko for at spillere kan utvikle problemer. Vil du spille slike spill hos Norsk Tipping må du først sette en spillegrense.

– Det viktigste er å sette egne spillegrenser

Hvis du bare spiller lotterispill eller leverer alle spillene dine hos kommisjonær, må du ikke sette grense før du får spille. Men, du vil uansett være underlagt tapsgrensen på 20 000 kroner i måneden. Grensen er besluttet av Kulturdepartementet. 

– 20 000 kroner i måneden er et høyt beløp - hvorfor er nettopp denne grensen satt?

– Ja, maksimalbeløpet på 20 000 kroner i måneden høres mye ut. Hensikten med maksimalbeløpet er å hindre at noen taper svært mye på kort tid. Å tape 20 000 kroner er mye penger, men den potensielle skaden er mye større hos spillselskaper som ikke har en slik grense, hvor spillere kan tape hundretusener og millionbeløp på tilsvarende tid, sier fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping, Bjørn Helge Hoffmann, og fortsetter:

– Maksimalbeløpet på 20 000 kroner skal hindre slike katastrofale tap. Imidlertid vil jeg understreke at den viktigste forebyggende effekten er at spillerne selv setter sin grense, og i gjennomsnitt setter spillerne hos oss sin månedlige tapsgrense til 4 500 kroner.

Både forskning og dokumentert erfaring med de obligatoriske grensene Norsk Tipping allerede har på enkeltspill, viser at: 

  • De aller fleste som må sette en selvbestemt grense, setter den langt lavere enn maksbeløpet. 

  • Spillere som aktivt har satt en grense selv, stopper når de har nådd den. De går ikke videre og spiller hos andre aktører selv om de får spillestopp i Norsk Tippings kanaler.

  • De aller fleste spillerne er positive til tapsgrenser 

Les mer om spillevett og tiltakene man kan gjøre for å unngå at pengespill blir et problem 

Relaterte artikler