selskapetansvarlighetsamfunnsoppdragetfremsideblogg

Derfor vil Norsk Tipping tilby nettpoker

I dag finnes det ikke et lovlig tilbud om nettpoker i Norge. Vi mener et regulert tilbud hos Norsk Tipping vil forebygge de negative følgene vi ser ved nettpokerspill i dag.

Svært mange nordmenn spiller nettpoker på utenlandske nettsider. JIRI HERA
TonjeSagstuen
Publisert:10. juni 2024Endret:18. juni 2024

La oss ta det formelle først: Beslutningen er ikke opp til oss. Norsk Tipping er et statseid selskap, og endringer i spilltilbudet vårt må besluttes politisk. Derfor har vi bedt Kultur- og likestillingsdepartementet (KUD) om å endre pengespillforskriften, slik at vi kan innføre nettpoker. Hvis KUD gir klarsignal, skal forslaget ut på politisk høring før endringen kan vedtas.  

Ulike syn

Vi har stor respekt for at det er ulike syn på om det skal innføres nye pengespill i Norge. Her vil vi forsøke å forklare hvorfor vi mener det er riktig i dette tilfellet.

I dag finnes det ikke et lovlig tilbud om nettpoker i Norge. Likevel spiller mellom 100 000 og 130 000 nordmenn nettpoker minimum én gang i kvartalet. De spiller hos utenlandske aktører på nett, eller via gratisapper med private, økonomiske oppgjør når spillet er ferdig. Ingen av disse arenaene har tilstrekkelige ansvarlighetstiltak eller forbrukerbeskyttelse.

Uholdbart

Vi mener dette er uholdbart, og i strid med intensjonen i norsk pengespillregulering: Å forebygge negative konsekvenser av pengespill. Staten holder seg med et eget spillselskap med enerett på salg, nettopp for å ha streng kontroll med at spill skjer i ansvarlige rammer. I lys av dette mener vi det er i tråd med Norsk Tippings samfunnsrolle å gi pokerspillerne et lovlig tilbud, innenfor de ansvarlige rammene vi har for alle spillene våre. 

Må være attraktive nok

Poker er ikke spesielt lønnsomt i noe spillselskap, og kommer heller ikke til å være det hos oss. Vi skal på ingen måte bidra til en poker-boom i Norge. Målet er å treffe breddespillerne slik at de flytter aktiviteten til det lovlige tilbudet. Tapsgrensen vår blir ikke utvidet, og som de fleste andre spill vil poker være stengt mellom klokka ett og sju på natten.

I Norge skal de få selskapene som får lov til å selge pengespill, både sørge for at tilbudet er ansvarlig, og at spillerne velger oss. Så når Norsk Tipping nå vil hente norske pokerspillere hjem, er det for å gi dem som vil utøve hobbyen sin et trygt sted å gjøre det.

Tonje Sagstuen er administrerende direktør i Norsk Tipping


Relaterte artikler