eurojackpotvinnerhistoriefremside

Norsk Eurojackpot-vinner av 20 mill.: – Jeg har gått i en boble de siste dagene

Ingen sikret seg førstepremiepotten i Eurojackpot fredag kveld. Her hjemme fikk vi likevel to rykende ferske Eurojackpot-millionærer. Den ene sikret seg en andrepremie på over 20 millioner kroner.

TO NORSKE: Fredag fikk vi hele to norske Eurojackpot-millionærer.Foto: Mari Lehtisalo, Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:21. juni 2024Endret:9. juli 2024

Den største potten fikk fortsatt stå støtt etter fredagens Eurojackpot-trekning. Førstepremiepotten får dermed vokse litt til og vil være på ca. 585 millioner kroner ved neste trekning tirsdag 25. juni.

Andrepremiepotten fikk derimot ikke stå i fred, da til sammen tre vinnere endte med å dele den. Blant de heldige finner vi en polsk og en finsk vinner – og en mann i 50-årene fra Røros-regionen i Trøndelag. Han kan nå glede seg over en premie på over 20 millioner kroner.

Tredjepremiepotten ble delt mellom syv vinnere bestående av fire tyskere, to polakker, samt en finsk vinner, som får en premie på 1,7 millioner kroner hver.

Her hjemme sikret også en mann fra Oslo seg den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Visste ikke at han hadde 20 mill. på konto

Det skulle ta litt tid før vi endelig fikk snakket med andrepremievinneren. Først tirsdag 9. juli ble det opprettet kontakt. Det skulle nemlig vise seg at vinneren var registrert med et gammelt telefonnummer, og hadde frem til fredag 5. juli vært uvitende om at det stod 20 millioner kroner ekstra på konto ...

– Jeg kom hjem fra jobb på fredag, og fant et brev i posten fra Norsk Tipping hvor det stod «Gratulerer du har vunnet andrepremien i Eurojackpot». Jeg tenkte at det måtte være tull, men fruen leste det også og mente det var på ekte, ler trønderen da vi endelig får kontakt med ham – over to uker etter den store kvelden.

– Jeg har jo sett på kontoen min og trodd at det stod tjue tusen der. Men så har det vært litt merkelig at selv om jeg har brukt penger så har det fortsatt stått det samme beløpet, flirer han.

Det var jo ikke så rart, for det var ikke 20 000 kroner det var snakk om, men 20 millioner kroner hadde han hatt stående på kontoen uten å være klar over det. Da han fikk brevet måtte han inn i nettbanken og ta en ordentlig kikk – og ganske riktig: Han hadde oversett tre ekstra nuller.

– Jeg ringte til banken, og fikk bekreftet at det stod tjue millioner kroner på konto. Det var en veldig rar følelse, humrer vinneren, som deretter selv tok kontakt med Norsk Tipping.

– Jeg har gått i en boble de siste dagene, og er nok fortsatt litt i sjokk.

– Så lange drømmer tror jeg ikke finnes

Foreløpig var det kun han, kona og banken som visste om premien.

– Vi har ikke sagt det til noen andre. Planen er å fjerne huslånet og kjøpe en ny bil. Ut over det har vi ingen planer foreløpig, men familien skal selvsagt få litt. Jeg er veldig glad for at jeg vant nå, og ikke da jeg var atten. Da hadde jeg nok vært mye mindre fornuftig.

Mannen var ingen ivrig Eurojackpot-spiller og kunne fortelle at han de siste tjue årene kanskje hadde spilt for et par tusen kroner. Likevel hadde han levert inn et par kuponger på mobilen et par dager før den avgjørende kvelden.

– Og så leverte jeg faktisk et par til samme kveld som jeg fant ut at jeg vant, ler han.

Da Norsk Tipping snakket med vinneren hadde han sommerferie.

– Jeg startet fredag ettermiddag, da jeg fant ut om premien. Det var en veldig fin måte å starte ferien på. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på om jeg drømmer dette, men så lange drømmer tror jeg ikke finnes, avslutter han lattermildt.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Mannen vil motta økonomisk veiledning av advokatfirmaet Dehn, som bistår Norsk Tipping som en nøytral part med dette arbeidet.

På hyttetur med kjæresten

Millionvinneren fra Oslo var først litt skeptisk da Norsk Tipping tok kontakt.

– Ja, hva skal du selge meg? svarer 68-åringen lettere irritert over å bli forstyrret første kvelden på hyttetur med kjæresten. Tonen endret seg raskt da han forstod hvem som befant seg i den andre enden.

– Jøss ... Har jeg vunnet en million kroner? Det var jo kjempegode nyheter.

I bakgrunnen svarer samboeren lattermildt:

– Jeg hadde håpet at du skulle ringe meg.

På spørsmål om hva han skal bruke premien til, svarer oslomannen:

– Det vet jeg ikke helt per nå, men det blir vel å dele med familie samt å betale litt gjeld.

Stemningen i hytta var god, og det spørs om det ikke ble en aldri så liten feiring samme kveld.

– Dette var en veldig god start på weekenden, avslutter den ferske millionæren fornøyd.

Oslomannen ønsker å være anonym. Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer begge Eurojackpot-millionærene!

Eurojackpot
21. juni 2024
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ca. 585 mill. tirsdag

Allerede tirsdag 25. juni er det klart for ny Eurojackpot-trekning. Da ligger det som nevnt ca. 585 millioner kroner i førstepremiepotten, mens andrepremiepotten er på ca. 17 millioner kroner.

Som alltid drar vi også i gang den nasjonale tilleggstrekningen av 1 million kroner.

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler