eurojackpot

Eurojackpot: To norske millionærer forrige fredag – får vi ny jubel i kveld?

Ikke glem at det er flere millionmuligheter i Eurojackpot.

NÆRMER SEG: Trekningsmaskinen i Finland er klar for en ny Eurojackpot-trekning fredag kveld.Foto: Veikkaus
Forfatterbilde Norsk TippingOlaThorsetPublisert:6. juni 2024Endret:7. juni 2024

Eurojackpot er spillet med de høye pottene, og for mange er nok litt av dagdrømmen nettopp å vinne stort når man leverer sine rekker.

Fredag 7. juni er førstepremiepotten på ca. 115 millioner kroner, og en eventuell alenevinner kan meget vel kalle seg for storvinner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Tredjepremie-glede

Men skulle førstepremien ryke, er det andre deler av premiestigen som også er lukrative. Et eksempel er tredjepremien. Denne har norske spillere vunnet 26 ganger så langt i 2024. I 21 av disse tilfellene har utbetalingen vært i millionklassen.

Andrepremien har blitt vunnet av norske spillere tre ganger i 2024, med premier på henholdsvis 7-, 10,4 og 63,9 millioner kroner.

Forrige fredag var sist gang en nordmann hentet hjem tredjepremien, da en kvinne i 40-årene fra Bærum prikket inn 5+0 rette.

– Jeg valgte alle tallene selv, så det var veldig artig. Jeg vet ikke hva premien skal gå til, men det blir nok å finne på noe ekstra spennende i ferien i første omgang. Nå må jeg ringe mamma og så skal vi feire, sa den glade vinneren for en uke siden.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Øystein ble nasjonal vinner

Også verdt å huske er følgende faktum: Hver Eurojackpot-trekning trekkes en norsk tilleggspremie på 1 million kroner. Denne trekkes tilfeldig blant alle som har levert spill til den aktuelle trekningen, og her trengs det ingen rette for å kunne vinne. Millionen kan vinnes av en enkeltspiller, spillelag eller andelsbank.

Forrige fredag det det trønderen Øystein Ødegård Lund (51) som ble den heldige, og dermed kunne han altså innkassere 1 million blanke kroner på starten av helga. Da ble god stemning i hjemmet på Hitra.

– Ja, jeg vet ikke helt om jeg tror det enda, men det er i hvert fall noen her som ble glade, sier han til jubel fra kona i bakgrunnen.

– Jeg har akkurat hatt service på bilen som kom på nesten 30 000 kroner, så det her passer veldig bra, humret han – og la til at det nok ville bli en liten feiring på på paret.

– Nå får vi ta en pils tenker jeg, så blir det en knall helg, sier han avslutningsvis.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler