lotto

Nye Lotto-millionærer hver lørdag

Totalt ble drøyt 40 milliarder kroner utbetalt i små og store premiebeløp i 2023. Lørdag er det ca. 14 millioner i Lotto-potten.

SJU RETTE: Det er det som gjelder i Lotto. For dem som lykkes med dette, venter Telefonen fra Hamar. Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:8. mai 2024Endret:9. mai 2024

655 av våre 2,1 millioner kunder fikk oppfylt drømmen om å bli millionær på et av våre spill i 2023. 296 av de ble Lotto-millionær. Hvor mange får vi lørdag?

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Når lykken ringer

Bare i år har 91 personer i vårt langstrakte land kunnet smykke seg med tittelen som Lotto-millionær. Lotto er spillet hvor flest blir millionærer hvert år. Nær halvparten av dem som ble millionærer i et Norsk Tipping-spill i 2023, vant nemlig i Lotto.

Så hva gjør du da, dersom vi ringer deg lørdag kveld?

Å få Telefonen fra Hamar oppleves for mange som et unikt øyeblikk, men også uvirkelig. Derfor kommer gjerne spørsmålene i ettertid når pengene er på konto og nattesøvnen har normalisert seg igjen.

Pernille Storholm Skaret er blant dem som ringer Lotto-millinærer.Lars Petter Pettersen

Det er kanskje ikke allment kjent, men bak kulissene finnes det et dedikert team klar til å bistå nybakte Lotto-millionærer. De fleste som vinner en stor sum penger føler behov for rådgivning. Derfor tilbyr Norsk Tipping alle vinnere av minst 2 millioner kroner tilgang til gratis økonomisk og juridisk veiledning. Advokatene Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik fra Dehn er de nøytrale rådgiverne som står klar til å hjelpe de heldige som nettopp har blitt spillmillionærer.

Torbjørn Evjenth og Ingvild Elisabeth Flovik i Dehn.Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping

De gir ukentlig råd til ferske millionvinnere, og har snakket med flere hundre millionærer.

– Det første rådet de pleier å gi, er alltid at den heldige må prøve å nyte følelsen av å ha vunnet så mye penger. Deretter skreddersys veiledningen for vinneren ut fra hvor mye vedkommende har vunnet og hvilke ønsker vinneren har. De tilpasser ut fra om vinneren søker trygghet, eller om han eller hun ønsker å ta større risiko, forklarer Flovik og forsetter:

– For oss er det viktig at vinnerne får den bistanden de trenger for å ta gode valg for pengepremien sin, både på kort og lang sikt.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Hvor mange deler potten lørdag?

Hvordan resultatet blir under lørdagens trekning vet ingen, men det som er sikkert er at det vil ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Er du klar for Telefonen fra Hamar?

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler