lotto

Slik reagerte Lotto-millionærene på Telefonen fra Hamar

Mange drømmer om den, men kun et lite knippe har opplevd å få den. Vi snakker om Telefonen fra Hamar – og lørdag skal den forhåpentligvis i aksjon igjen. Inntil da lader vi opp med et tilbakeblikk på vinnerreaksjonene til tidligere millionvinnere.

LOTTO-LØRDAG: Hver lørdag sitter vi klare til å ringe nye Lotto-millionærer.Foto: Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:22. februar 2024

Se for deg følgende: Rundt kl. 20.00 lørdag kveld ringer telefonen din. På skjermen lyser nummeret 625 60 000 opp. I andre enden hører du en stemme si: Dette er fra Norsk Tipping på Hamar. Gratulerer, du har blitt Lotto-millionær ...

«Drømmetelefonen» vil kanskje mange si – og for de aller fleste forblir det nettopp en drøm. Likevel er det et lite knippe som opplever å få Telefonen fra Hamar. I snitt vinner rundt tre heldige førstepremien i Lotto under en vanlig Lotto-trekning.

I Millionærundersøkelsen spurte vi tidligere millionvinnere om hvordan de reagerte og tenkte da de fikk lørdags-oppringningen fra Hamar, og her ser du noen av svarene.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Slik kan det kjennes å bli Lotto-millionær

 • Ble veldig glad og skjelven. Tårene bare presset på. Så på kino, og fikk ikke med meg filmen. Trodde ikke på at dette var sant, så drømmen om å vinne i Lotto ble til slutt det jeg ville drømme om.

 • Nå igjen! (Har hatt 7 rette en gang tidligere også). Enorm lykkefølelse og etter hvert en slags lettelse.

 • Det var bare: «Fy faen, er det sant?!», etterfulgt av vill glede og tanken på at jeg nå endelig kunne kjøpe egen bolig.

 • «HVA STÅR DET DER?!?!?» Kastet telefonen til samboer.

 • Meget spesiell følelse. Kan så absolutt ikke beskrives - bare oppleves. Skal jeg prøve å beskrive min følelse var det som å rødme og bli varm i hele kroppen. Man vet man har vunnet, men det går ikke helt opp for en.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

 • Hadde ikke noe forhold til tallet summen representerte så jeg tok det rolig og var ikke så veldig emosjonelt berørt. Jeg måtte bryte det ned til antall 100 000 for å se hvor mye det egentlig var. Da begynte jeg å ane omfanget av summen. Min kone var helt i koma i resten av natten.

 • «Ut-av-meg-sjøl-opplevelse».

 • Tomt. Ikke en eneste tanke eller ide.

 • Trodde ikke det var sant. Ble litt tanker hvordan man skulle bruke pengene, og var litt spesielt siden det var på julaften.

 • Smilte fra øre til øre ... Etter et par telefoner gikk jeg en god kveldstur med bikkja for å rense hodet.

 • Først var det bare sjokk frem til etter jeg hadde lagt på telefonen. Da ble jeg latterlig lykkelig og ekstremt gira.

Lørdag er vi klare

Lørdag sitter vi klare med telefonen for forhåpentligvis å ringe nye Lotto-millionærer. Førstepremiepotten er på ca. 14 millioner kroner.

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler