grasrotandelen

– Super anledning til å støtte noen i lokalmiljøet ditt eller en av dine hjertesaker

Visste du at du kan bestemme hvem som får noe av overskuddet fra Norsk Tipping?

Forfatterbilde Norsk TippingNorsk Tipping i samarbeid med Schibsted PartnerstudioPublisert:18. januar 2024Endret:24. januar 2024

Pernille har kanskje Norges hyggeligste jobb.

Hun har hatt gleden av å ringe hundrevis av vinnere i løpet av karrieren. Men en av de største gledene ved jobben hennes i Norsk Tipping, er det mange som ikke kjenner til:

– Det som gjør det ekstra meningsfylt å jobbe i Norsk Tipping, er at hele overskuddet vårt faktisk går tilbake til samfunnsnyttige formål, sier Pernille Storholm Skaret.

Ett høydepunkt er nemlig når det er på tide å dele ut etterlengtede grasrotmidler til mange tusen lag og foreninger i hele Norge.

I 2023 genererte Grasrotandelen hele 794 millioner kroner til ulike mottakere.

«Pengene vi får fra Grasrotandelen er en vesentlig del av inntektsgrunnlaget vårt og brukes direkte inn i operativ drift.»

– Leder for organisasjon som jobber med redningsaksjoner

«Grasrotandelen er ekstremt viktig for breddeidretten. Det fører til at vi i det hele tatt kan ha tilbud til unge. Det blir dyrere og dyrere å drifte en idrettsklubb, så vi er rett og slett helt avhengig av penger fra Grasrotandelen for å få ting til å gå rundt.»

– Leder for lokalt idrettslag

Ikke alle er klar over at Grasrotandelen faktisk gir deg som er spiller mulighet til å bestemme hva noe av overskuddet skal gå til:

Av 2,2 millioner kunder er omtrent halvparten grasrotgivere. Det betyr at 1 million fortsatt ikke har valgt grasrotmottaker.

Dette er Grasrotandelen

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å være med og bestemme hva noe av overskuddet til Norsk Tipping skal gå til.

Du kan selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende inntil syv prosent av din spillinnsats.

Alle Norsk Tippings kunder kan bli grasrotgivere. Dette gjør du ved å knytte deg til et lag eller forening i appen eller på nettsiden.

Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra fysiske Flax-lodd og Belago.

Grasrotandelen feirer 15 år i 2024. Den ble lansert i 2009 og har i løpet av sin levetid generert nesten syv milliarder kroner til mottakere.

Grasrotmidlene kommer altså fra Norsk Tippings overskudd, ikke som et ekstra trekk fra kundene.

– Faktum er at Grasrotandelen ikke koster noe utover spillinnsatsen, forklarer Pernille.

JOBBESKRIVELSE: Oppfylle drømmer.
Støtt ditt lag eller foreningVelg din grasrotmottaker her

Korpset til barnet ditt, koret du synger i eller det lokale idrettslaget – mange kan støttes gjennom Grasrotordningen. Eller kanskje du har lyst til å støtte en dyrevernorganisasjon?

– Folk gir til lag og foreninger som betyr noe i deres liv. Det er en super anledning til å støtte noen i lokalmiljøet ditt eller en av dine hjertesaker.

Du kan kun ha én grasrotmottaker om gangen, men kan bytte så ofte du vil.

«Korps er en viktig sosial arena for mange barn og unge. Det er en av få aktiviteter hvor barn omgås på tvers av alder og kjønn. Men det er dyrt å drifte korps. Grasrotmidlene er en viktig del av korpsets inntekt og er med på å sikre profesjonalitet i korps-Norge.»

– Økonomiansvarlig i lokalt korps

«Grasrotandelen er et veldig kjærkomment tilskudd som brukes direkte til drift, vedlikehold og gratis aktiviteter for barn og unge.»

– Leder for lokal skate- og ungdomsklubb

Se alle grasrotmottakerne her

Grasrotandelen er en svært viktig og kjærkommen inntektskilde for mange lag og foreninger.

– Det er en ordning som er med på å gi drømmen en sjanse for både små og store i hele Norge, sier Pernille.

Lyst til å bli grasrotgiver? Se hvordan du gjør det ved hjelp av et par enkle klikk:

Noen jubler for 5000 kroner som de kan bruke på nytt utstyr. Andre får flere millioner gjennom Grasrotandelen, som kan bidra til at de kan bygge nye lokaler eller til drifting av laget eller foreningen.

– Formålet med Grasrotandelen er å støtte frivillig virksomhet på lokalt eller regionalt nivå, som er viktig for deg og meg. 

BRUK PÅVIRKNINGSKRAFTEN DIN: - Det som er så bra med Grasrotandelen er at det gir kundene mulighet til å bestemme hva noe av overskuddet skal gå til, sier Pernille.

Mangfoldet blant grasrotmottakere er stort. Her kan du finne alt fra idrett, kunst og kultur, miljø- og dyrevern til humanitære og frivillige organisasjoner.

Finn din grasrotmottaker her

– Så det bør absolutt være mulig for alle å finne en grasrotmottaker som de finner meningsfull, sier Pernille.

Støtt ditt lag eller foreningVelg din grasrotmottaker her
Relaterte artikler