lottovinnerhistorie

6 ekstra Lotto-millionærer: Her er de glade vinnerne

For en Lotto-lørdag! I tilleggstrekningen «6 ekstra Lotto-millionærer» fikk vi seks millionvinnere i seks forskjellige aldersgrupper. Samtlige har fått Telefonen fra Hamar, men en av dem svarer ikke. Her er vinnerreaksjonene.

TILLEGGSJUBEL: Trekningsredaktørene i Norsk Tipping, her ved Lars Hulleberg, hadde gleden av å ringe ekstra mange Lotto-millionærer lørdag 30. oktober.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:30. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Den vanligste måten å bli Lotto-millionær på, er å prikke inn sju rette tall. I snitt skjer det med tre nordmenn hver eneste helg. Men går det an å bli Lotto-millionær uten å ha ett eneste riktig tall? Ja, faktisk. I løpet av et år har Lotto tilleggstrekninger, der en kan bli trukket ut som millionvinner. 

«6 ekstra Lotto-millionærer» er en slik kampanje. Her har vi delt inn alle som har levert Lotto til trekningen lørdag 30. oktober inn i seks forskjellige aldersgrupper. I hver av disse aldersgruppene trekker vi - helt tilfeldig - ut én vinner, som hver seg kan ønske 1 million kroner velkommen inn på konto. Og dette er altså uten å ha sju rette - eller ett eneste tall riktig, for den saks skyld. Har man spilt, er man med

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer.

Her er vinnerne:

18-29 år: Trine Solberg Kristiansen (27) fra Lena i Innlandet

- Tuller du? Å fy ...! Å herregud. Veit ikke hva jeg skal si, sier Kristiansen idet hun får beskjed om at hun har vunnet 1 million kroner.

Hun hadde ikke fått med seg tilleggstrekningen, og ble mildt sagt overrasket.

- Vi har nettopp kjøpt hus og skal pusse opp, så det her er jo midt i blinken. Jeg klarer ikke sitte i ro jeg nå .... Samboeren min er på kino, så nå vil jeg bare ringe han før filmen starter, flirer Kristiansen.

Dermed ville hun slå på tråden til samboeren med en gang, før hun skulle prøve å finne roen. 

30-39 år: Mann (35) fra Oslo

- Haha, jeg syns det er ganske vanskelig å tro på deg, er det første mannen fra Oslo utbryter. Men etter litt om og men, innser vinneren at det hele er sant - Han hadde vunnet 1 million kroner.

- Jeg er sammen med en vennegjeng. Vi spiser elg fra Vesterålen etter elgjakta. Nå blir det nok ekstra god stemning her.

- Vent litt, kan jeg ikke sette deg på høyttaler? Samboeren min ble litt irritert siden jeg gikk fra bordet, så du får fortelle hva som har skjedd.

Dermed gjentok vi vinnerbudskapet:

- Norsk Tipping kan gratulere kompisen deres med 1 million kroner.

Da ble det jammen leven. Gledesglosene kom som perler på ei snor fra samtlige som satt rundt telefonen.

- What the..?! Nå Blir det skikkelig fest! Vi går løs på barskapet! Haha, jeg ler så jeg griner. Så usaklig heldig! Slik fortsatte ropingen, før den ble dempet da vinneren skrudde av høyttaleren.

Mannen, som ønsker å være anonym, kunne avsløre at pengene mest sannsynligvis vil gå til ny leilighet eller kanskje til og med hus.

- Nå blir det, i alle fall, en skikkelig fest her, gliser mannen avslutningsvis, mens jubelen fortsatt ljomer i bakgrunnen.

40-49 år: Mann (46) fra Oslo

Vinneren har ikke besvart anropene fra Norsk Tipping. Saken oppdateres når vi oppnår kontakt.

50-59 år: Kvinne (56) Haugesund i Rogaland

- Nei? Har jeg vunnet 1 million?! Utbryter kvinnen fra Rogaland, før hun legger til at hun visste om trekningen og derfor slang inn en ekstra Lotto-kupong tidligere på dagen.

- Jeg så på TV-trekningen og at det var noen fra Haugesund som hadde vunnet. Men det er sikkert tusenvis fra Haugesund som har spilt, men jeg skal innrømme at jeg lekte litt med tanken på at det kunne være meg, flirer kvinnen som ønsker å være anonym.

- Jeg er helt målløs. Mannen min er på jobb, så jeg har ingen å prate med, så da går vel det bra å være målløs, ler hun, før hun sier at hun skal vente til mannen kommer hjem fra jobb før hun forteller om premien.

Og premien kommer godt med. Om kort tid skal hun nemlig på sydenferie. Dessuten skal familien få deler av kaka og noe skal gå til nedbetaling av gjeld.

- Nei, dette er helt fantastisk! Jeg er helt urolig og skjelven i kroppen ... nesten litt tom i hodet også. Jeg må kanskje feire med noe godt i glasset? ler hun, mens hun konstaterer at dette er den koseligste telefonen hun har fått noensinne.

60-69 år: Mann (67) Hamar i Innlandet

- Jahahah! Denne telefonen har jeg venta lenge på, sier mannen fra Hamar som ønsker å være anonym. Han hadde en ellers rolig kveld hjemme i sofaen  sammen med kona.

- Vi ser på Stjernekamp, og nå ble det jaggu en stjerneseier her i stua også, flirer hedmarkingen.

Premieplanene var ikke helt klare, naturlig nok, men noe kunne han se for seg allerede.

- Jeg skal snart pensjonere meg, men jeg skal ikke akkurat si opp jobben i morgen altså, ler han. Bobil og bytte fra hus til leilighet, står også på ønskelista, sier mannen tankefull.

- Selv om jeg ikke hadde syv rette, på en kupong jeg har arvet av moren min, så har jeg i alle fall flaks, avslutter karen som skulle fortsette kvelden med Stjernekamp på skjermen.

70+: Mann (74) fra Vestby i Viken

- Nei, du tuller med meg!? Er det mulig, sier en sjokkert mann fra Son i Viken. Han satt i stua sammen med kona si, og vinnertelefonen fra Norsk Tipping kom helt uventet på dem begge.

-Dette er jo virkelig en drøm. Nå er det nesten så vi svimer av begge to her. Nå skal vi kose oss med noe godt i glasset og feire litt. Det er jo tross alt lørdag, sier den heldige vinneren, som for øvrig ønsker å holde seg anonym.

Norsk Tipping gratulerer til de seks ekstra Lotto-millionærene!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Lotto-glede med syv rette

Det er ikke bare de seks overnevnte som 30. oktober ble Lotto-millionærer. Tre personer hadde syv rette og hanket dermed inn en premie på over 5,4 millioner kroner hver.  Neste lørdag er det igjen Lotto og kun ordinær trekning. Da gjelder det å ha syv rette for å kunne vinne hele eller deler av 1. premiepotten på cirka 14 millioner kroner.

Lykke til!

(Vinnersjanse for tilleggstrekningen 6 ekstra Lotto-millionærer er 1: antall innleverte rekker i hver aldersgruppe.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler