eurojackpot

850 mill i potten - fredag kan du få drømmetelefonen

Hun ringte Eurojackpot-spilleren som vant 441 millioner kroner. Fredag ringer Ingrid dersom du vinner 850 millioner kroner.

TELEFONEN FRA HAMAR: Dersom en norsk spiller får 5+2 rette fredag, finner vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen fram gullrøret og slår på tråden.Foto: Nina Rundsveen
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:26. juni 2018Endret:2. januar 2023

Forrige fredag var det for femte uke på rad ingen som tok førstepremien i Eurojackpot. Potten er dermed fortsatt på 90 millioner euro - ca. 850 millioner kroner etter dagens kurs.

Det er såpass mye penger at det kan være vanskelig å tenke ut hva du skulle brukt alle på. Med mindre du i disse VM-tider lar deg inspirere til å for eksempel kjøpe en fotballspiller til favorittlaget ditt?

En fun fact er at du faktisk må helt ned på 40. plass på en lite over verdens dyreste spillere for å finne en spiller som kan kjøpes innenfor Eurojackpot-toppgevinsten. Det er Álvaro Morata fra Spania (spiller i Chelsea til daglig). Det verste er: Han ble vraket til Spanias VM-tropp….

LES MER: Her finner du lista over de dyreste spillerne (ekstern lenke, åpnes i eget vindu)

Spill Eurojackpot her!

- Helt rått

Dersom du skulle være utrolig heldig og prikke inn 5+2 rette, er det vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen som slår på tråden til deg.

- Hvordan tror du det blir å ringe en eventuell vinner av rundt 850 millioner kroner?

- Det ville vært en fryd! Jeg ville nok garantert ha mer enn hvilepuls idet jeg venter på svar, men å få formidle en slik beskjed er jo helt rått. Ekstra spennende er det jo hvordan vinnerne av slike summer reagerer, for 850 millioner kroner er såpass mye at det er vanskelig å forholde seg til. Da krever det ofte litt mer for å overbevise vinneren om at det faktisk er en realitet, sier Ingrid.

Spill Eurojackpot her!

Slik vil Norsk Tipping bistå vinneren

Norsk Tipping er parat til å bistå en eventuell ny multimillionær i en ny tilværelse.

- Å vinne så mye penger vil for noen oppleves som overveldende. Da er det viktig for oss å sørge for at den heldige får god veiledning, sier vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping.

- Vi tilbyr økonomisk og juridisk veiledning gjennom vår nøytrale samarbeidspartner Brækhus. I tillegg kan vi bistå med ressurser på blant annet mediehåndtering og andre relevante områder – alt basert på vinnerens behov i oppstartsfasen.

Rundt 261 millioner i andrepremie 

Og det er ikke bare i førstepremiepotten det venter et ellevilt antall kroner! I andrepremiepotten venter ca. 261 millioner kroner. I tillegg får vi garantert en norsk vinner av 1 million kroner + 100.000 kroner i reisegavekort.

Lykke til!

Spill Eurojackpot før fredag klokka 19.00!

(Vinnersjansen for førstepremien er 1:95 mill. per rekke. Vinnersjansen for den norske millionpremien er i snitt 1:550.000 per rekke.)

(Maksimal førstepremiepott er 90 mill. euro. Eurokursen på trekningsdagen gir den endelige norske pottstørrelsen.)

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022 (Norge): 3 507 176

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022 (Norge): 1

  • Antall millionærer i 2022 (Norge): 122

  • Høyeste premieutbetaling i 2022 (Norge): 436 230 000 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler