lotto

I kveld kan du bli Lotto-millionær på alderen din

Lotto-trekningen lørdag 29. oktober blir ikke helt som en vanlig trekning. I tillegg til de ordinære Lotto-vinnerne i kveld skal vi nemlig trekke seks ekstra Lotto-millionærer, fordelt på ulike aldersgrupper, som vinner 1 million kroner hver.

SEKS ALDERSGRUPPER: Lørdag 29. oktober trekker vi en ekstra Lotto-millionærer i hver av disse ulike aldersgrupper. Lars Hulleberg i Norsk Tipping viser frem de ulike aldersgruppene.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:23. august 2022Endret:3. januar 2023

Å gjette seg frem til syv rette tall på en og samme rekke er hovedsakelig måten å vinne i Lotto på. Likevel er det flere tilleggstrekninger i løpet av et år der man bare trenger å levere Lotto-kupongen for å delta. Lørdag 29. oktober har seks Lotto-spillere i seks ulike aldersgrupper mulighet til å bli Lotto-millionærer og vinne 1 million kroner. Vi garanterer dermed én Lotto-millionær i hver av de ulike aldersgruppene.

Dette er de seks aldersgruppene som hver får én vinner av 1 million kroner:

 • 18-29 år

 • 30-39 år

 • 40-49 år

 • 50-59 år

 • 60-69 år

 • 70 + år

I hver av disse aldersgruppene trekker vi - helt tilfeldig - ut én vinner, som hver seg kan glede seg over 1 million kroner inn på konto, uten et eneste riktig tall. Enkelt og greit - har man spilt, er man med.

Her kan du enkelt bli kunde hos Norsk Tipping

Vinner 1 million kroner hver

I denne ekstra Lotto-trekningen trenger man faktisk ikke et eneste rett tall for å vinne. For å være med må man derimot ha en gyldig kupong til trekningen 29. oktober. Du er altså med i trekningen lørdag 29. oktober dersom du allerede har en gyldig 5-ukers kupong eller spiller nå. Vinnerne trekkes tilfeldig ut blant alle leverte Lotto-rekker i hver aldersgruppe. 

Aldersgruppen du er med i avgjøres av alderen din på trekningsdagen 29. oktober. Er du født 29. oktober 1992, 1982, 1972, 1962 eller 1952 rykker du altså opp en aldersgruppe akkurat på trekningsdagen. Du kan altså oppleve en meget spesiell feiring av dine runde år!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Feiret endt elgjakt med venner: – Vi går løs på barskapet

Forrige alderstrekning var 30. oktober i fjor. En av de heldige den gangen var en mann på 35 år fra Oslo som tok millionen i aldersgruppen 30-39 år.

– Jeg syns det er ganske vanskelig å tro på deg, var det første mannen fra Oslo sa da Norsk Tipping fikk tak i han på telefon. Etter litt om og men innså imidlertid vinneren at det hele var sant: Han hadde vunnet 1 million kroner i Lotto.

– Jeg er sammen med en vennegjeng. Vi spiser elg fra Vesterålen etter elgjakta. Nå blir det nok ekstra god stemning her … Vent litt, kan jeg ikke sette deg på høyttaler? Samboeren min ble litt irritert siden jeg gikk fra bordet, så du får fortelle hva som har skjedd.

Norsk Tipping måtte pent gjenta det glade vinnerbudskapet.

Da ble det leven. Sterke gloser og glade utrop kom som perler på en snor fra samtlige som satt rundt telefonen.

– What the..?! Nå blir det skikkelig fest! Vi går løs på barskapet! Jeg ler så jeg griner.

– Så usaklig heldig! Slik fortsatte ropingen, før den ble dempet da vinneren skrudde av høyttaleren.

Mannen fortalte at pengene mest sannsynligvis ville gå til ny leilighet, eller kanskje til og med hus.

– Men først blir det i alle fall en skikkelig fest her, gliste han avslutningsvis, mens jubelen fortsatte i bakgrunnen.

Lotto-glede hver lørdag

Lotto-trekning blir det også neste lørdag, men da er det kun ordinær trekning. Likevel blir i gjennomsnitt tre nordmenn Lotto-millionærer i den ordinære trekningen hver lørdag. Da gjelder det igjen å ha syv rette for å kunne vinne hele eller deler av førstepremiepotten som er på ca. 14 millioner kroner.

Lykke til!

Følgende kriterier gjelder i trekningen om å vinne 1 million kroner: 

 • For å delta i trekningen, må du være kunde i Norsk Tipping, og ha en gyldig Lotto-kupong til trekningen lørdag 29. oktober.  

 • Blant alle Lotto-rekker som er gyldige på trekningsdagen, trekkes en tilfeldig Lotto-rekke innen hver av de seks forhåndsdefinerte aldersgruppene. Eierne av disse seks rekkene vinner 1 million kroner hver. 

 • Rekker som er spilt via andelslag og andelsbank er også med i trekningen, men eieren av vinnerrekken som trekkes, vinner premien på 1 million kroner i sin helhet. 

 • Fristen for å delta i trekningen er kl. 18.00 lørdag 29. oktober. 

 • Det er alderen din på trekningsdagen (29. oktober) som bestemmer hvilken aldersgruppe du tilhører. 

 • Trekningen gjennomføres like etter kl. 18.00, og vinnerne offentliggjøres i Lotto-trekningen på NRK1 kl. 19.45, samt i Norsk Tippings egne kanaler. 

 • Millionvinnerne får en telefon fra Hamar med gratulasjoner og praktisk informasjon. 

 • Vinnerne kan være anonyme dersom dette er deres ønske. 

 • Premien er skattefri, utbetaling skjer på lik linje med øvrige premier fra Norsk Tipping, og til den kontoen kunden har registrert i sitt kundeforhold. 

 • Vinnersjansen for å vinne 1 million kroner er 1:antall spilte rekker innenfor hver aldersgruppe. 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler