flaxfremside

BilFlax: 10 ting du ikke visste om Volvo

I år vinner du en Volvo XC40 dersom du skraper frem førstepremien på BilFlax. Vi feirer med 10 morsomme Volvo-fakta. Visste du at Volvo stasjonsvogn kanskje er verdens mest «sexye bil»?

HAR DU (BIL) FLAX? Hele 10 vinnerbiler skjuler seg bak årets BilFlax-lodd.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:11. mai 2023Endret:15. mai 2023

BilFlax er nå tilbake. Blant årets lodd skjuler det seg intet mindre enn 10 hovedpremier. Blir du en av de heldige som skraper frem tre like Volvo-symboler kan du se frem til å nyte nybillukta av en Volvo XC40 Recharge Twin Ultimate.

Vi har samlet sammen ti morsomme «fakta» du kanskje ikke visste om vår gamle venn Volvo.

Verdens lengstkjørende bil

Visste du at? ...

 1. Volvo betyr «jeg ruller» på latinsk?

 2. Volvo begynte å produsere biler i 1927? Før det hadde de kun produsert hjullagre.

 3. Volvos logo ikke forestiller kjønnsymbolet for mann, men det alkymistiske symbolet for jern? Tanken bak var å assosiere Volvo med den svenske jernindustrien.

 4. Volvo står bak oppfinnelsen av trepunktsselen – en av de viktigste sikkerhetsoppfinnelsene i bilens historie? I 1959 utviklet en ingeniør hos Volvo bilbeltet slik vi nå kjenner det. Oppfinnelsen ble patentert med åpen patent fordi Volvo mente den økte sikkerheten burde være tilgjengelig for alle verdens bileiere.

 5. En Volvo P1800 har verdensrekord for lengst kjørelengde noensinne? Eieren var amerikanske Irv Gordon. I 52 år kjørte han sin Volvo P1800 i gjennomsnittet 100 000 km. hvert år. Han og bilen oppnådde Guinnes verdensrekord da han passerte 1,6 millioner miles (2,7 millioner km.). Da Gordon gikk bort i 2018, 77 år gammel, hadde han og hans kjære Volvo kjørt over 3,2 millioner miles (over 5,1 millioner km.) – noe som tilsvarer en reise rundt jorda 120 ganger.

 6. Volvo 240 var den aller første bilen som fikk lambdasonde? Det er en sensor som måler oksygeninnholdet i eksosen og sørger for ar motoren fungerer som den skal og har rett drivstoffbruk.

 7. Volvo stasjonsvogn er den bilen flest foretrekker å ha sex i? Ifølge en undersøkelse fra et britisk forsikringsselskap har 68 prosent av de spurte hatt kroppslige utskeielser i bilen, mens 10 prosent har hatt seg bak rattet i fart (!). Bilen som kommer høyest opp på listen av foretrukne biler til «sengeaktiviteter» er intet mindre enn Volvo stasjonsvogn.

 8. Den første produserte Volvo-bilen fikk navnet «Jakob». Modellen heter egentlig Volvo ÖV4 og kom ut i 1927.

 9. Volvo setter sikkerhet høyt og tester bilene med en jordskjelv-simulator?

 10. Volvo XC40 Recharge er Volvos første helelektriske bil?

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

BilFlax ute nå

Nå har vi endelig sluppet løs årets BilFlax-lodd. I butikker, kiosker og bensinstasjoner landet rundt ligger det ferske lodd som venter på å bli skrapet. Har du ekstra flaks kan det være deg som ender opp med en helt ny Volvo XC40 .

Lykke til!

Vinnersjanse toppremie BilFlax er: 1:160 020. (Les mer om vinnersjanse i Flax og forskjellen mellom fysiske og digitale lodd i faktaboksen under).

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

 • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2023: 44

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler