vikinglotto

Ca. 71 millioner kroner kan bli dine på onsdag

Ingen klarte å gruble seg frem til de riktige 6+1 tallene forrige onsdag, så nå ligger det ca. 71 millioner kroner i førstepremiepotten i Vikinglotto.

VIKINGLOTTO: Vinner du vinterferien?adobe stock
Forfatterbilde Norsk TippingMarthe Emilie MandalIgesundPublisert:20. februar 2020Endret:2. januar 2023

Vinterferieavviklinga er i gang, og mens noen landsdeler såvidt har sett hvitt, snør andre bokstavelig talt ned.

Du drømmer kanskje om å reise til skidestinasjoner med snøgaranti? Eller frister det mer med hvite sandstrender langt unna nærmeste snøskuffe? Uansett hvilke drømmescenarioer du har for vinterferiedagene - på onsdag kan dine villeste fantasier bli virkelighet. 

Om du husker å spille Vikinglotto da. For 6+1 rette kan du nemlig bli belønnet med 71 millioner kroner!

Reisende millionvinnere

Hvis du drømmer om en pen premie du kan bruke på nettopp reiser, er du i godt selskap. Ifølge en undersøkelse gjennomført i 2017 blant Norsk Tippings millionvinnere, velger 38% å bruke hele eller deler av premien på reiser. Av disse er det 36% som velger å dra til varmere strøk.

I undersøkelsen går det fram at noen av millionærene drar til akkurat den samme destinasjonen de alltid har gjort, bare oftere. Andre igjen reiser til steder de ikke har hatt råd til tidligere.

– Steder som går igjen er Maldivene, Mauritius, Thailand og USA. Så er nok noen som syns det er fristende å bare oppgradere en stjerne eller to, eller tillate seg ting som gjør at de kjenner bittelitt på følelsen av at Lotto-millionærer ikke er som alle andre millionærer, sier kommenterte Norsk Tippings Ingrid Roterud Mathisen i etterkant av undersøkelsen.

Blir det deg?

Har du godfølelsen for at akkurat dine utvalgte tall kan ta deg helt til førstepremien i Vikinglotto må du huske å spille før onsdag klokka 18.00.

 (Vinnersjanse 1. premie: 1:98 mill. per rekke. Vinnersjanse 2. premie: 1:14 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler