Champions League: City jakter trippel - PSG neste hinder

Pep Guardiola & Co. hentet sesongens første tittel søndag. I løpet av noen uker kan det bli ytterligere to pokaler.

FLERE POKALER? City kan ta tre pokaler denne sesongen, men da må det et godt resultat til mot PSG i kveld.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetForfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:26. april 2021Endret:2. januar 2023

Vi er inne i en av de største fotballukene så langt i 2021 - med semifinaler både i Champions League og Europa League. 

Tirsdag åpnet Real Madrid og Chelsea festuka med 1-1 i kamp i den spanske hovedstaden. I kveld er det altså Paris Saint Germain som tar imot Manchester City hjemme på Parc de Princes. 

Først ut er gigantoppgjøret Paris Saint Germain - Manchester City.

PSG-Man. City på Langoddsen (sendes på VSport 1 kl. 21.00)

Enorm bortestatistikk

Engelskmennene tar turen over kanalen med ryggen full av selvtillit. Søndag ble det 1-0-seier mot Tottenham i ligacupfinalen, og dermed var det første trofeet i boks for Pep Guardiola & Co. 

Med ti poengs ledelse i Premier League, skal det godt gjøres om det ikke blir det edleste metallet også der. Med seier i kveld er de i tillegg på god vei mot Champions League-finalen 29. mai. 

City har en formidabel bortestatistikk å lene seg på. Faktisk har de ikke tapt på de 19 (!) siste bortekampene (16 seire og tre uavgjorte kamper). 

Noen timer før kampstart hadde Norsk Tipping også City som en liten favoritt med disse oddsene: PSG-seier 3,15, uavgjort 3,55, City-seier 2,10.

Forbannelse?

Manchester City har altså et lite favorittstempel før kampen. Samtidig: De er inne i sitt tiende strake år med Champions League-spill. Foruten de to første årene - hvor de ikke kom seg videre fra gruppespillet - har de lyseblå alltid tatt seg videre til sluttspillet. Men aldri har de passert hinderet som nå venter.

  • 13/14: Åttedelsfinale, Barcelona

  • 14/15: Åttedelsfinale, Barcelona.

  • 15/16: Semifinale, Real Madrid.

  • 16/17: Åttedelsfinale, Monaco.

  • 17/18: Kvartfinale, Liverpool.

  • 18/19: Kvartfinale, Tottenham.

  • 19/20: Kvartfinale, Lyon.

PSG var i Champions League-finale i fjor - der det ble tap mot Bayern München. I hjemlig liga har de en durabelig fight gående om ligatittelen. Med 3-1-seier borte mot Metz i helga, der målmaskinen Kylian Mbappé sto for to av scoringene, ligger de poenget bak serieleder Lille. Fire kamper gjenstår i den franske toppdivisjonen. 

Begge lag melder om bortimot skadefrie tropper før den første semfinalen. Det eneste usikkerhetsmomenter er PSGs Marquinhos, som sto over helgens kamp mot Metz. 

PSG-Man. City på Langoddsen (sendes på VSport 1 kl. 21.00)

Relaterte artikler