Champions League: Ny festaften for Suarez?

Atlético Madrid-spiss Luiz Suarez er mestscorende så langt i La Liga. I kveld kan han gjøre livet surt for Thomas Tuchel og Chelsea.

STOROPPGJØR: Åttedelsfinalene i Champions League fortsetter med to storkamper i kveld.Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:23. februar 2021Endret:2. januar 2023

Den uruguayanske spissen har banket inn 16 mål på 19 kamper så langt i La Liga. Det er likt med Barcelonas Lionel Messi, men Suarez har gjort det på færre kamper - og står med et målsnitt på 0,84.

Selv om han har gått målløs av banen de to siste kampene, spår flere at han blir en nøkkelspiller i oppgjøret - som er kamp 1 i åttedelsfinalen.

Champions League på Oddsen

- Vi skal være forberedt

Én av dem som frykter spissen, er Thomas Tuchel. Tyskeren står uten tap på sine sju første kamper som Chelsea-trener. 

- Vi vet godt om kvalitetene hans. Vi skal være forberedt og forsøke å stoppe ham fra å score, uttalte han ifølge AFP mandag. 

Treneren innrømmet sågar at han er svært begeistret for Suarez. Som Paris St. Germain-trener var han interessert i å hente spissen da han måtte forlate Barcelona i september. 34-åringen valgte imidlertid å bli i Spania. 

Atlético-Chelsea på Oddsen (kampstart kl. 21.00 - vises på TV 2 Sport 1)

Kampen spilles for øvrig på nøytral bane i Bucuresti, Romania, grunnet koronarestiraksjoner i Spania. 

Begge lag kan se ut til å stille redusert i kveldens kamp. Hos Chelsea er det blant annet usikkert om Christian Pulisic og Thiago Silva og kan spille, mens Atlético har Jose Gimenez, Hector Herrera og Yannick Garrasco ute. 

Tyske favoritter

Regjerende Champions League-mester Bayern München tar turen til Roma for å møte Lazio i kveldens andre åttedelsfinalekamp. Bayern røk på et sviende 2-1-tap mot Eintracht Frankfurt sist, men holder likevel dampen som serieledere i Bundesliga. I Champions League er fasiten så langt fem seire, ett uavgjort og null tap.

Tyskerne må finne seg i å ha favorittstempelet i dette oppgjøret - til tross for at den italienske hovedstadsklubben har en meget god hjemmeform. 

Lazio-Bayern München på Oddsen (kampstart kl. 21.00 - vises på Viasport 1)

Lazio har nemlig seks strake seire på hjemmebane - 1-0 mot Sampdoria sist - mens totalen i Champions League så langt viser to seire, fire uavgjort og null tap. 

Relaterte artikler