flaxvinnerhistorie

Dalibor (33) skrapte frem splitter ny BMW - to gjenstår

Dalibor Balatunovic fra Mo i Rana gjorde store øyne da han skrapte frem toppgevinsten på BilFlax: en flunkende ny BMW X5 XDrive45e Plug-in hybrid.

GLISET: Dalibor Balatunovic (33) vant drømmebilen på BilFlax-loddet han rasket med seg på butikken.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:13. oktober 2021Endret:3. januar 2023

- Det var helt rart, sier 33-åringen fra Nordland om å skrape fram den skinnende nye BMW X5 XDrive45e Plug-in hybriden som nå venter på å bli plukket opp. Den heldige vinneren var fortsatt på vakt på sykehjemmet hvor han jobber da Norsk Tipping ringte for å gratulere med premien.

- Det kom virkelig som en kjempeoverraskelse.

Røykeslutten ble til ny bil

Drømmen om å sikre seg en helt ny bil deler nok Balatunovic med mange, og det ser ut til at den har levd en stund hos vinneren fra nord. Han husker nemlig at han var borte og tittet da fjorårets vinnermodell stod utstilt ved butikken.

- Jeg sa til ei av de som stod der at "bil nummer åtte skal bli min". Da hun spurte meg hvordan jeg visste det, så sa jeg at det var lykketallet mitt. Da flirte hun godt, forteller Balatunovic.

Man kan vel ikke akkurat si at denne "spådommen" slo til - men et år senere ble det bil likevel, på et lodd som den heldige vinneren kjøpt hos Coop Prix Mo i Rana. Han forteller at han av og til tar med seg et par lodd når han først er på butikken og handler.

- Vi har hatt BMW før og har vært godt fornøyde med det. Jeg pleier å si til kona at det må være greit at jeg kjøper noen Flax-lodd nå som jeg har sluttet å røyke, avslutter Balatunovic spøkefullt.

LES OGSÅ: Slik unngår du at pengespill blir et problemNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.


To biler gjenstår

Det er to varianter av BilFlax-lodd; fysiske og digitale. Fysiske skrapelodd kan kjøpes i kiosk, butikk eller bensinstasjon, mens digitale lodd kan kjøpes og skrapes på nett og på mobil. 

Fysiske BilFlax-lodd er trykt i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Det er totalt åtte biler i toppremie på de fysiske loddene. Per 12. oktober har seks personer vunnet toppremie, slik at to biler gjenstår. 

De digitale Flax-loddene tilbys i form av en umiddelbar trekning, slik at sannsynligheten for å vinne er den samme hver gang, og antall biler som kan vinnes har slik sett ikke et øvre tak. 

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler