vikinglottovinnerhistorie

Vikinglotto: Dansk alenevinner vant 33,4 mill.

En danske var alene om å ha 6+1 rette i Vikinglotto onsdag og sikret seg dermed hele førstepremiepotten på over 33,4 millioner kroner. Her til lands delte to nordmenn andrepremien.

DANSK REKKE: Denne tallrekka, pluss Vikingtallet 2, var å finne på en kupong onsdag kveld. Kupongen med vinnerrekka tilhørte en danske.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:2. august 2023Endret:3. august 2023

Etter at to nordmenn gjorde rent bord og sikret seg både første- og andrepremiepotten i Vikinglotto forrige uke, var det denne gangen duket for millionjubel hos våre danske naboer.

En heldig danske var alene om å ha 6+1 rette i den første Vikinglotto-trekningen i august, og sikret seg dermed hele førstepremiepotten på nøyaktig 33 484 500 kroner.

For andre gang på to uker blir dermed førstepremiepotten utbetalt i sin helhet og går tilbake til start. Dermed vil førstepremiepotten igjen være på ca. 33 millioner kroner neste uke.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

To norske andrepremievinnere

Helt fritt for vinnere her til lands ble det imidlertid ikke. Selv om ingen nordmenn sikret seg en del av den største potten denne sommerkvelden, var det over 130 000 nordmenn som vant små og store Vikinglotto-premier.

Aller heldigst ble to nordmenn som sikret seg 659 425 kroner hver i andrepremie.

Dette er de to andrepremievinnerne:

  • Mann fra Kristiansand i Agder

  • Mann fra Stokmarknes i Nordland

Samtidig kunne 29 norske Vikinglotto-spillere juble over hver sin tredjepremie på 37 050 kroner, etter å ha gjettet 5+1 rette.

Månedens første tallrekke 

Følgende tall ble trukket ut under kveldens Vikinglotto-trekningen:

Vikinglotto
2. august 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

En uke siden årets ferskeste norske storvinner

Det er ingen enkel oppgave å gjette seg frem til den riktige tallrekka i Vikinglotto, men det har vist seg å ikke være helt umulig. Med 61 millioner forskjellige tallkombinasjoner å gjette på, kan det likevel være lenge mellom førstepremievinnerne.

Vi skal likevel ikke lenger tilbake enn forrige onsdag for å finne den ferskeste storvinneren i Vikinglotto.

En mann fra Viken var da alene om å prikke inn 6+1 rette og sikret seg hele førstepremiepotten på 105 010 440 kroner.

– Jeg har drømt om å vinne én million eller to, men dette er helt rått. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa den ferske mangemillionæren da Norsk Tipping fikk tak i han onsdag kveld.

Ca. 33 millioner kroner neste onsdag

Onsdag 9. august er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Førstepremiepotten vil nok en gang være på ca. 33 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 1,2 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler