vikinglottovinnerhistoriefremside

Nordmann vant 105 mill. – turte ikke å tro på det

Onsdag kveld vant en nordmann hele førstepremiepotten på over 105 millioner kroner. I tillegg fikk vi en norsk andrepremievinner som vant 5,5 millioner kroner.

NORSK STORVINNER: Onsdag kveld vant en nordmann hele førstepremiepotten på 105 millioner kroner alene.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:26. juli 2023Endret:28. juli 2023

I månedens siste Vikinglotto-trekning fikk vi ikke mindre enn to norske millionvinnere.

  • En mann fra Viken sikret seg hele førstepremiepotten på nøyaktig 105 010 440 kroner, etter å ha prikket inn 6 +1 rette.

  • Vi fikk også en norsk andrepremievinner, en mann i 20-årene fra Nordland, som vant 5 539 135 kroner.

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

– Vet ikke hva jeg skal si

Vi fikk ikke tak i førstepremievinneren på første forsøk, men på det andre fikk vi napp. Det var en spent stemme som svarte i andre enden. Mannen hadde nemlig lagret Norsk Tippings vinnernummer.

Da han så hvem som hadde ringt, gikk han gått rett inn i appen for å sjekke kupongen sin. Likevel turte han ikke helt å tro på det han så før han fikk det endelig bekreftet over telefon.

– Jeg har drømt om å vinne én million eller to, men dette er helt rått. Jeg vet ikke hva jeg skal si, ler vinneren overraskende rolig.

Mannen vil få god oppfølging fremover både fra Norsk Tipping og fra advokatfirmaet Dehn. Alle som vinner to millioner kroner eller mer hos Norsk Tipping, får tilbud om gratis økonomisk veiledning. Det er advokatfirmaet Dehn som bistår Norsk Tipping som en nøytral part i dette arbeidet.

Vinnerkupongen hadde den ferske Vikinglotto-millionæren, som ønsker å være anonym, kjøpt på mobil.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Høy puls i nord

Andrepremievinneren var en mann i 20-årene fra Nordland.

Mannen var på ferie med familien da vi fikk tak i ham på telefonen. Han hadde ikke rukket å sjekke kupongen sin ennå.

– Oj, det var mange penger. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sier nordlendingen.

Han vant på en 10-ukerskupong han hadde levert inn på mobilen tidlig i juli.

– Jeg er helt skjelven nå, og pulsen er ganske høy. Jeg hadde ikke trodd dette skulle skje meg. Jeg regner med å bruke noe av pengene til å betale ned huslånet. Resten skal på sparekontoen, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Vikinglotto
26. juli 2023
Vinnertallene ikke ferdig ennå

Ca. 33 mill. på onsdag

Onsdag 2. august er det klart for ny Vikinglotto-trekning. Siden førstepremiepotten gikk onsdag 26. juli, vil den da ligge på ca. 33 millioner kroner. Andrepremiepotten vil være på ca. 1,3 millioner kroner.

Lykke til!

Vikinglotto
Spillefrist onsdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler