Den hjemvendte sønn: Slik skal han videreføre RBK-arven

Etter ni år i utlandet returnerte Per Ciljan Skjelbred til Rosenborg denne sommeren. Nå vil han videreføre kulturen som gjorde at han selv ble god nok både på- og utenfor banen til å ta steget ut.

Forfatterbilde Norsk TippingMonday SportsMonday SportsPublisert:9. september 2020Endret:2. januar 2023

- Jeg har spilt ni år i utlandet. Nå er jeg endelig hjemme igjen, sier Per Ciljan Skjelbred.

Det var ikke en Rosenborg-supporter som unnlot å trekke på smilebåndet da 33-åringen annonserte sin retur til Trondheim og norsk fotball.

Se hele reportasjen med Skjelbred i videovinduet over.

Han har rukket å spille tre kamper etter returen. Den siste tiden har han vært skadet, men han håper å være på banen igjen under Åge Hareides ledelse mot Strømsgodset i helga.

Søndag 18.00: Strømsgodset - Rosenborg, TVNorge.

Kampen finner du på Langoddsen!

Han fikk sin offisielle debut for Rosenborg allerede som 16-åring. Da hadde han allerede fått testet seg med A-laget både på treninger og treningskamper en god stund.

- Jeg sykla til og fra treningene. Det var knapt så jeg orket å sykle hjem. For det var så høyt tempo og mye trøkk, mimrer Skjelbred.

- Jeg fikk lære hva som krevdes for å bli en god fotballspiller. Det var noen seriegull på det treningsfeltet. Hadde det ikke vært for den balasten jeg fikk med meg, hadde det blitt første fly hjem fra Tyskland.

Nå håper han å hjelpe den neste generasjonen til å ta det neste steget.

- Jeg ønsker å videreføre den verdien og kulturen som jeg vokste opp. Hvis jeg kan gå foran på trening og gi maks som 33-åring, så kan unggutta det også.

Relaterte artikler