selskapet

Den norske medaljefangsten vekker oppsikt

Etter den norske medaljefangsten ble det stilt spørsmål til hvordan nordmenn så ofte kan stå øverst på pallen i alle vintermesterskap.

Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:22. februar 2022Endret:3. januar 2023

I Norsk Tipping sin reklamefilm, Born With Skis, setter man seg inn i amerikanernes hoder og funderer på hvorfor lille Norge tar så mange flere medaljer enn alle andre land. Nå har Norge satt medaljerekord og filmen er blitt til virkelighet. Så - er vi nordmenn virkelig født med på ski på beina?

Tok kontakt med Norsk Tipping

For en tid tilbake tok en journalist i Wall Street Journal kontakt med Norsk Tipping.

- Tema for hele saken var det nylige gjennomførte mesterskapet, Norge sine prestasjoner og hvordan et så lite land kan ha så mye suksess, forteller Hans Erland i Norsk Tipping. En faktor i dette er finansieringen av breddeidretten og toppidretten i Norge hvor Norsk Tipping er en viktig del. Dette «fellesskapet» skiller oss fra «over there» hvor det pågår en deregulering av markedet stat for stat, hvor man skatter av inntektene etter modell fra andre land med lisens.

EN VANE: Nordmenn har blitt godt vant med slike jubelscener. Foto: Team Norway / Geir Owe Fredheim 

Tett på norsk idrett

Siden 1948 har Norsk Tipping vært tett på norsk idrett og bidratt til at små og store drømmer blir realisert gjennom at 100% av overskuddet går tilbake til samfunnet. 

- Vi sier ikke at vi er «tett på» uten grunn. Og vi er veldig stolte av vårt bidrag til idretten. Vi heier både på de som kasserer inn medalje etter medalje i mesterskap rundt om i verden, og de som får oppfylt små og store drømmer via idretten her hjemme, sier Lise Kampenhøy i Norsk Tipping. 

Relaterte artikler