flax

Den uimotståelige duften av ny bil

Mange elsker lukten av ny bil, men hvor mye av lukt og sanseopplevelse er vi bevisst, og hvordan er egentlig opplevelsen av den nye Volvo XC60 T8 AWD?

NYBIL: Luktesansen din påvirker angivelig så mye som 75% av dine daglige følelser, humør og lyster, og gode lukter gjør deg lykkeligere. Kan du nesten lukte dette bildet?
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:1. mai 2018Endret:2. januar 2023

Går du inn på ett tilfeldig valgt forum og ser på tråder over hva slags parfyme liker menn at kjæresten bruker, trenger du ikke bla langt for å komme til svar som "Eau de Nybil".

Sånn passe morsomt? Ja, men heller ikke feil, for veldig mange liker lukten av ny bil.

Luktesans og lykkesans

Luktesansen din påvirker angivelig så mye som 75% av dine daglige følelser, humør og lyster. Og: Gode lukter gjør deg lykkeligere. Duft du opplever som behagelig har en positiv effekt på humøret. Duften som flest mennesker liker er vanilje, som finnes i alt fra morsmelk, til gjærbakst, parfymer til søte desserter.  Tenk bare på følelsen ved å passere et bakeri eller et parfymeri, med himmelske dufter som strømmer mot deg, da er du solgt på en positiv måte.

Skrap BilFlax 2018 her

Biler blir ofte sprayet med en behagelig nybil-lukt, samt at det også er en del duft fra både skinnseter, gummi, plast og annet i bilen som bidrar til  nybil-duften som så mange elsker. Så sant du ikke er duftsensitiv eller allergisk, må det kunne sies å lukte ganske godt, det lukter nytt.

De fem sansene

Hvis noe stimulerer synet, følelse av berøring, lyd, smak og ikke minst lukt så kan vi snakke om en fullstendig sanseopplevelse. Hvordan føles det å kjenne duften av, og ikke minst kjøre årets Flaxbil, en Volvo XC60 T8 AWD R-design?

Hvordan kjennes den mot fingrene? Hvordan høres det ut når den glir avgårde i duskregn på asfalt, bare på el-drift? Hvordan låter 407 hestekrefter når du åpner stalldøra på fullt, og hva gjør designen med deg? Er den smakfull? Aggressiv? Elegant? Futuristisk?

Skulle du vinne Flax-bilen, er vi sikker på at du vil nyte lukten - tillegg til alt denne bilen har å by på av kjøreegenskaper og premiumfølelse.

 


Foto: Sverre Houmb

Årets BilFlax-biler er en rå ladbar hybride - Volvo XC60 T8 AWD R-design. En sexy miljøpus, vill tiger og et luksusdyr, med 407 hester og 640nm i dreiemoment. Alt dette er pakket inn i sikkerhet og kjøreopplevelse. Bilen lukter både miljøbevissthet, luksus, og rå kraft med Volvos R-design pakke.

Skrap BilFlax 2018 her


Foto: Sverre Houmb

Du kan kjøre på elektrisk drift i opp til fem mil, du kan velge hybrid-drift som enten kombinerer kraftkildene elmotorer og forbrenningsmotor, eller alle kraftkilder samtidig. Noe som gir ca 407 hk og 640 nm. dreiemoment tilgjengelig kraft. Girkassen er en åttetrinns automatkasse og bilen har firehjulstrekk og forskjellige kjøremodi som Comfort og Off-road.  


Skrap BilFlax 2018 herFoto: Sverre Houmb


BilFlax kan du skrape digitalt eller kjøpe hos din Norsk Tipping-kommisjonær. Det er nå seks biler igjen toppremie på de fysiske loddene. De digitale loddene tilbys i form av en umiddelbar trekning, slik at sannsynligheten for å vinne er den samme hver gang. 

BilFlax 2018 koster 25,-

Skrap BilFlax 2018 her

Vinnersannsynlighet BilFlax er 1: 312.525. 

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler