eurojackpot

Det nærmer seg milliardspenning i Eurojackpot

For et par måneder siden fikk vi tidenes første spillmilliardær i Norge. Nå er potten i Eurojackpot på vei mot milliarden igjen.

KLAR: Telefonen fra Hamar er klar hvis vi skulle få en ny norsk storvinner i Eurojackpot.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:11. april 2024

Ca. 996 millioner kroner ligger klar i 1. premiepotten fredag 12. april. Med andre ord er vi ikke langt unna milliardjubel, hvis en spiller skulle stikke av med hele potten alene.

Det er to måneder siden forrige gang en spiller var alene om å prikke inn 5+2 rette. 346 millioner kroner ble utbyttet for en tysk spiller fredag 8. mars.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Tisifret beløp

Vinnersjansen for å få 5+2 rette er ikke stor, nærmere bestemt 1:140 millioner per rekke. Det er med andre ord ikke noe å regne med, for å si det forsiktig.

Samtidig er det noen veldig få som opplever å fylle rekka, og dermed innkassere et beløp med veldig mange nuller bak – til og med et tisifret beløp.

I Norge har dette skjedd én gang, og det er ikke veldig lenge siden. Tirsdag 16. januar smalt det ordentlig i Eurojackpot-sikringsskapet, da en kvinne fra Østlandet var den eneste med samtlige tall inne. Premien: 1 360 020 000 kroner.

Kanskje unødvendig å nevne, men det ble en sjokkartet opplevelse for kvinnen.

– Det er jo bare helt vanvittig, utbrøt hun etter å ha blitt kontaktet av Norsk Tipping sent på kvelden.

Slik så det ut da vi ringte Norges første spillmilliardær

Fire så langt i 2024

I tillegg til milliardutbetalingen til østlandskvinnen i januar, har 2024 bydd på flere 1. premievinnere:

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Alltid norsk millionpremie

Skulle det ikke gå veien med de høyeste premiene, har du som norsk spiller alltid et ekstra håp om å vinne en voksen premie. Hver fredag og tirsdag trekkes en nasjonal tilleggspremie på 1 million kroner. Alle som har levert spill er med i denne trekningen, og man trenger ikke å ha noen rette for å vinne.

Millionen kan gå til en enkeltspiller, eller deles av en andelsbank. Det sistnevnte skjedde så sent som tirsdag 9. april, da ti andelsspillere delte premien.

Andelsbank er en måte å sikre seg flere «lodd i hatten» for å kunne vinne gjennom systemspill. For hver andel man kjøper i en andelsbank betaler man 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst.

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler